BIST 9.830
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.459,48
HABER /  GÜNCEL

Flaş Afrin detayı! Tamamı profesyonel asker...

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı operasyonuna katılan askerlerin tamamının profesyonel asker olduğu, zorunluğu askerliğini yapan hiçbir mehmetçiğin operasyona götürülmediği açıklandı...

Abone ol

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin ÖSO ile birlikte Afrin'deki PKK ve DEAŞ varlığına yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlerle ilgili Genelkurmay'dan flaş bir açıklama geldi. Harekâta katılan askerlerin tamamının profesyonel askerler olduğu, zorunlu vatan görevini yapan mehmetçiklerin harekata götürülmediği bildirildi.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Genelkurmay Başkanlığı'na Zeytin Dalı Harekâtı'nda yer alan askerlerimizin ne kadarının “profesyonel asker”, ne kadarının ise zorunlu askerlik görevi için silah altına alınan erlerden oluştuğunu sordu. 

TAMAMI PROFESYONELLERDEN OLUŞUYOR: “Bölgedeki askeri varlığımız hakkında sayısal bir bilgi vermemiz mümkün değil. Gerektiği kadar askerimiz harekât alanına sevk edildi.” diyen Genelkurmay, “Sınır ötesinde gerçekleştirilen harekâta katılan birliklerimizin tamamı profesyonel askerlerden oluşmaktadır” cevabı verdi.

ONLAR DA VATAN EVLADI AMA!: Kendisine "Onlar bu ülkenin evladı değil mi?” diye sorulacağını hatırlatan Altaylı bunun cevabını da şöyle verdi: "Evladı elbet. Onların kılına zarar gelmesi, içimizi yakar. Rahatlamamın sebebi o değil. En azından “askerliği meslek olarak seçmiş, bunun eğitimini yıllardır almış, görevlerinin risklerini bilerek bu mesleği tercih etmiş ve iyi eğitimleri nedeniyle riski en aza indirme donanımına sahip” askerlerimiz orada."