BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  EKONOMİ

Fiskobirlikten ilginç teklif

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Filizfidanoğlu'dan ilginç açıklama!

Abone ol

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Filizfidanoğlu, "Hükümetin fındığa kredi sağlanması yönünde kararname çıkarması halinde görevi bırakmaya hazırız" dedi.

Eyüp Filizfidanoğlu, fındık paralarının ödenmemesi konusundaki son gelişmeleri birlik yönetimiyle görüşmek üzere Giresun'un Bulancak ilçesinden FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğü'ne gelen 26 merkez mahalle ve köy muhtarını kabul etti.

Aylardır kredi sağlanması için girişimlerde bulunmalarına karşın hiçbir olumlu sonuç alamadıklarını ifade eden Filizfidanoğlu, "FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu olarak üretici ve fındığın haklarını korumak için aylardır sürdürdüğümüz mücadelemize devam ediyoruz. Kısa bir süre sonra kredi konusunda olumlu gelişmelerin yaşanacağını düşünüyoruz" dedi.

Filizfidanoğlu, kamuoyunda fındık fiyatlarının FİSKOBİRLİK'in politikaları sonucu düştüğü izleniminin son derece yanlış olduğunu savunarak, şunları söyledi:

"Fındık fiyatını kimin düşürdüğü ortadadır. Sayın Başbakan'ın, Giresun ve Ordu'da fındık hakkındaki açıklamalarının ardından fiyatlarda düşüş yaşandı. FİSKOBİRLİK, fındık fiyatlarının düşmesi için çalışmıyor. Aksine düşmemesi için aylardır çaba göstermektedir. FİSKOBİRLİK depolarında bulunan fındıkların ucuz fiyattan satılması asla söz konusu değildir."

Filizfidanoğlu, AK Parti milletvekillerinin birlik yönetiminin istifa etmesi durumunda birliğe kredi sağlanacağını söylediklerini, ancak Başbakan'dan böyle bir açıklama duymadıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Hükümetin fındığa kredi sağlanması yönünde kararname çıkarması halinde görevi bırakmaya hazırız. Sokaktan gelen istifa sözleriyle yönetimin istifa etmesi sözkonusu değildir. FİSKOBİRLİK'i seçen organlar vardır. Onların verecek olduğu kararlar esastır. Gündemimizde böyle bişey yoktur."