BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

FİSKOBİRLİK’TE SAHTE İMZA İÇİN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Fiskobirlik’in 12 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirdiği Mali Genel Kurul’da, haziran cetvelinde sahte imzalar atıldığını iddia eden Fiskobirl...

Abone ol

Fiskobirlik’in 12 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirdiği Mali Genel Kurul’da, haziran cetvelinde sahte imzalar atıldığını iddia eden Fiskobirlik Trabzon Derecik Delegesi suç duyurusunda bulundu.
Dilekçesi Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim eden Ali Akar, konuyla ilgili olarak, yaptığı açıklamada ”Mali Genel Kurulu, bizzat katılarak izledim. Toplantı sırasında katılımın 117 olduğu söylenmişti. Ancak daha sonradan imzalar ve salondaki delegeler sayıldığında sayının 112 olduğu ortaya çıktı. İmza listesini incelediğimde Trabzon’daki bazı arkadaşların yerine imza atıldığını tespit ettim. Trabzon delegesi olan 3 arkadaşım bu toplantıya katılmamıştı. Toplantı sırasında üçünü de aradım. Nerede olduklarını sordum. Kiminin hastası kiminin işi vardı. Giresun’a gelemediklerini söylediler. Ancak listede imzaları vardı. Sahte imzalar kullanıldığı gerekçesiyle genel kurulun iptali için, divana verdiğim önergeler hem divan başkanı hem de hükümet komiseri tarafından işleme koyulmadığı için ve Fiskobirlik yöneticilerinin kurumu zarara uğrattıkları için suç duyurusunda bulundum. Müracaatım kabul edildi ve soruşturma başlatıldı. Türk Adaleti’ne güveniyorum. Fiskobirlik’i Türk Adaleti kurtaracaktır” dedi.
Akar, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar’ın genel kurulda 100 milyon liralık satış yetkisi de aldığına dikkat çekerek, “Bütün bunlar Fiskobirlik delegelerinin dikkatinden kaçmasın” ifadelerini kullandı.
(İHA)