BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Fırtına Avni Aker'de durdu

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor, kendi sahasında Mersin İdman Yurdu'nu konuk etti...

Abone ol

Avrupa macerası PSV karşısında sona eren Tranzonspor, ligde 28. hafta maçında Mersin İdman Yurdu'na da yenilmekten kurtulamadı..

TRABZONSPOR: 2 -3  :MERSİN İDMANYURDU


FIRTINA AVNİ AKER'DE DURDU
MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN...


İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR


90+3. dakika : 
Halil Altıntop, sol taç çizgisi yakınlarında yerde kaldı ama hakem oyunu devam ettirdi.

90+2. dakika : 
Adrian'ın kafayla aşırttığı top Halil'i aştı ve kaleci Hakan Arıkan'da kaldı.

90. dakika : 
Maçın sonuna 3 dakikalık uzatma süresi eklendi.

90. dakika : 
Alanzinho'nun rotasında top Mustafa'nın kontrolünde auta çıktı.

88. dakika : Mersin İdman Yurdu atağında Trabzonspor savunmasında bir anlık hata ve top Hasan Üçüncü'nün önünde kaldı. Hasan'ın kaleciyle karşı karşıya vuruşunda top bir kez daha Trabzonspor ağlarıyla buluştu. Trabzonspor'da kaptanlık pazubandı takmış Hasan, golden sonra ise sevinmedi ve elleriyle taraftardan özür diledi.


86. dakika : 
Mersin İdman Yurdu uzun bir topla sahasından çıktı. Nobre topu Delev'e indirdi ama Nobre'nin yaptığı harekete faul kararı çıktı.

85. dakika : 
Trabzonspor sık paslarla rakip ceza sahasının ön bölümüne kadar geldi ama Alanzinho'nun pasında Adrian için ofsayt bayrağı kalktı.

84. dakika : Adrian'ın ceza sahasına pasında Olcan Adın, voleyle topu köşeden ağlara bıraktı. Trabzon'da skora denge geldi.

82. dakika : 
Gustavo Colman şık bir pasla Henrique'yi savunmanın arkasına kaçırdı. Ama savunmadan seken top hız kazandı ve Henrique topu oyun alanında tutamadı.

81. dakika : 
Gustavo Colman'ın kullandığı kornerde kafalardan seken topu direk dibinde Hakan Arıkan tokatladı. Pozisyonun devamında bir kez daha Colman ortaladı, arka direkte iki Trabzonsporlu kafayı vuramadı.

80. dakika : 
Gustavo Colman önündeki boşluğu güzel değerlendirdi ve topu Paulo Henrique'ye aktardı. Ancak Ben Yahia yetişti ve topu kornere attı.

79. dakika : 
Henrique sol kanattan ortasını yaptı. Halil'in kafa vuruşunda top ceza sahasının dışına doğru açıldı ve Serkan Balcı'nın Delev'e yaptığı harekete faul kararı çıktı.

77. dakika : 
Hakan Arıkan'ın hafif bir sakatlığı var ancak tecrübeli file bekçisi oyuna devam edebilecek.

77. dakika : 
Colman'ın pası İlhan'dan sekti ve Paulo Henrique'nin önünde kaldı. Ama Brezilyalı oyuncuan önce Hakan Arıkan araya girdi.

76. dakika : 
Nobre'nin pasında Mustafa Keçeli savunmanın arkasına sarktı. Ancak Tolga'nın zamanlaması iyi ve kalesini terk ederek topun sahibi oldu.

75. dakika : 
Mersin idman Yurdu, kaleyi karşıdan gören bir pozisyonda serbest vuruş kazandı. Yaklaşık 30 metrelik mesafeden Çağdaş kaleyi düşündü ama top barajdan döndü.

74. dakika : 
Volkan Şen sol kanatta topu sürükledi, İbrahim Kaş yatarak topu taça gönderen isim oldu.

72. dakika : 
Bir sarı kart da Ben Yahia için çıktı. Bu pozisyonda sarı kartın ardından Ben Yahia hakemi alkışladı ama bu tepkiye bir kart çıkmadı.

72. dakika : 
Colman'ın ortasında Nobre kafayı vuran isim. Pozisyonun devamında Mersin İdman Yurdu kontra atağa çıkmak isterken Alanzinho, Nobre'yi faulle durdurdu. Bu pozisyonda Alanzinho sarı kart gören isim oldu.

71. dakika : 
Colman, Mersin İdman Yurdu ceza sahası ile sol taç çizgisi arasındaki boşlukta yerde kaldı. Hakem faul kararı verdi.

70. dakika : 
Ben Yahia bu sertbest vuruşu kullanan isim. Altı pasa gelen ortada Tolga topu yumrukladı, Delev ikinci pozisyonda bir kez daha ortaladı ama Nobre'nin rakibine yaptığı hareket faul.

69. dakika : 
Mersin İdman Yurdu kontra atağında Giray sol kanatta Delev'i faulle durdurdu ve sarı kartı gördü.

67. dakika : 
Bu kez Mersin İdman Yurdu gole çok yaklaştı. Spas Delev'in sol kanattan ortasında Nobre topa dokunamayan isim.

66. dakika : 
Trabzonspor yine çok etkili geldi. Sol kanattan Olcan ortayı yaptı, ön direkte Mustafa Yumlu dokunamadı. Arka direkte ise Henrique'nin dokunuşunda top auta gitti.

65. dakika : 
Alanzinho, Olcan'la verkaç yaparak ceza sahasına girmek istedi ama son adam İbrahim araya girdi. Pozisyonun devamında Olcan sol kanattan ortaladı, Halil'in rakibine yaptığı hareket için faul kararı çıktı.

63. dakika : 
Boum, Halil Altıntop'a yaptığı hareketin ardından sarı kart gördü.

63. dakika : 
Alanzinho topu orta alandan aldı ve hızla rakip ceza sahasına doğru ilerledi. Alanzinho'nun ara pasında top Halil'e gelmedi.

61. dakika : 
Trabzonspor taraftarı gol ve 61. dakikanın etkisiyle çok büyük bir destek veriyor takımına.

59. dakika : Trabzonspor iyi paslarla geldi. Volkan'ın pasında Cech kendisini ceza sahasında buldu. Cech ve Halil'in karşı karşıya yaptığı ilk üç şutu Halil çıkardı ama dördüncüsünde Halil topu ağlara gönderdi.


58. dakika : 
Serkan kendi yarı alanından topu ceza sahasına doldurdu. Top doğrudan Hakan Arıkan'ın kucağına gitti.

57. dakika : 
Sağ kanattan kullanılan kornerde Mustafa kafayı vurdu. Volkan Şen son çizgiden topu tekrar çevirdi, Karambolde top Halil'in önünde kaldı ama savunma golcü oyuncuya şut şansı vermedi.

56. dakika : Volkan Şen, sağ kanattan içeri sokulurken Henrique'ye pas vermek yerine kaleye şut atmayı tercih etti. Top savunmadan kornere gitti.

55. dakika : 
Trabzonspor sağ kanattan korneri kullandı bu kez. Alanzinho ceza sahasında topu önünde buldu, vuruşunda top savunmadan döndü. Brezilyalı yıldızın ikinci pozisyondaki ortasında ise top kalecide kaldı.

54. dakika : 
Henrique çok şık hareketlerle rakiplerinden kurtuldu ve sağ kanatta Olcan'ı gördü. Olcan içeriye doğru hareketlenip şut atmayı denedi, ama bu vuruş da savunmada eridi.

53. dakika :
 Savunmadan uzun bir pasla çıktı Trabzonspor. Ancak bu pas ayaktan çıkarken, Halil için ofsayt bayrağı kalktı.

52. dakika : 
Trabzonspor bu kez sol kanattan serbest vuruş kazandı. Ancak Colman'ın ortasında yine etkili olamadı bordo mavililer.

51. dakika : 
Volkan Şen sol kanattan korneri paslaşarak kullandı. Colman'ın ortasında Boum topu kafayla karşıladı.

51. dakika : Halil rakip yarı alanın ilk metrelerinde sağ kanatta Bueno'nun hareketi ile yerde kaldı. Bueno'ya maçın ilk sarı kartı çıktı.

50. dakika : 
Mersin İdman Yurdu'nda Moritz ceza sahasına girmek üzereyken Giray, kayarak topa dokunmayı başardı.

49. dakika : 
Gustavo Colman'ın kullandığı kornerde Giray vuruşu yapan isim ama top auta gitti.

48. dakika : 
Colman'ın pasında Volkan ceza sahasında topla buluştu. Volkan topu soluna çekti ve çaprazdan şutunu attı, top savunmadan kornere gitti

48. dakika : 
Gustavo Colman'ın ortasında Henrique topa dokunan isim ama top Hakan Arıkan'da kaldı.

47. dakika : Mersin İdman Yurdu henüz ikinci yarının ilk saniyelerinde sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Bueno'nun ortasında Mersinli oyunculardan seken topu Nobre altı pastan yaptığı vuruşla ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı.


46. dakika :
 İkinci yarı Mersin İdman Yurdu oyuncularının topa dokunuşu ile başladı.

İLK YARIDAN DAKİKALAR
[PAGE]

İlk yarı Mersin İdmanyurdu'nun 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

45. dakika : 
Paulo Henrique sol kanatta çok şık bir hareketle rakibini geçti ama yakınında arkadaşı olmayınca 3 kişi bastırdı ve topun sahibi oldu.

44. dakika :
 Volkan Şen'in pas hatasında Erman, bekletmeden Moritz'in koşu yoluna gönderdi topu. Ama pas biraz hızlı olunca kaleci Tolga topun sahibi oldu.

44. dakika : Ben Yahia'nın ikinci ortasında Nobre müsait pozisyonda kafayı vurdu. Top yandan auta gitti. Tolga Zengin kıpırdayamamıştı bile.

43. dakika : Ben Yahia sağ kanattan korneri kullandı. Çağdaş'ın kafa vuruşunda Tolga rahat pozisyonda topu kornere tokatladı.

42. dakika : Ben Yahia bir kez daha sağ kanattan bindiren Mustafa Keçeli'yi buldu. Mustafa'nın goldeki gibi etkili ortasında kafayı savunma vurdu.

40. dakika : Bu kez Olcan Adın yerde kaldı. Kaleyi karşıdan gören bir pozisyon. Olcan çok sert bir şut çıkardı, ancak top üstten auta gitti

38. dakika : Bu kez Olcan Adın yerde kaldı. Kaleyi karşıdan gören bir pozisyon. Olcan çok sert bir şut çıkardı, ancak top üstten auta gitti

38. dakika : Colman bu duran topu da kullanan isim. Bu kez karşılayan taraf Mert Nobre...

37. dakika : Volkan Şen, rakip yarı alanın orta bölümünde İbrahim Kaş'ın hareketi ile yerde kaldı. Karar faul...

36. dakika : Cech'in pasında Henrique sol kanattan savunmanın arkasına kaçtı. Brezilyalı yıldızın orta şut karışımı vuruşunda top taça gitti.

35. dakika : Alanzinho bu kez sol kanattaki Olcan'ı topla buluşturmak istedi. Ama Mustafa araya girerek topu taça attı.

34. dakika : Alanzinho'nun ara pasında Volkan Şen kaleciyle karşı karşıya kalabilirdi. Ancak savunma araya girdi ve topu kornere gönderdi. Colman'ın kornerinde ise bordo mavililer etkili olamadı.

33. dakika : Ben Yahia sağ kanattan hücuma çıkan Mustafa Keçeli'yi gördü. Mustafa çok rahat pozisyonunda ortaladı. Moritz'in kafa vuruşunda Tolga başarılı ama dönen topu Nobre çizginin bir adım önünde tamamladı.


31. dakika : Andre Moritz çok uzaklardan kaleyi yokladı. Brezilyalı oyuncunun sert vuruşunda top kaleci Tolga'nın kucağında kaldı.

30. dakika : Ben Yahia kendi yarı alanının son metrelerinde Olcan'ın hareketiyle yerde kaldı ve faul düdüğü çıktı.

28. dakika : Ben Yahia rakip yarı alanın orta bölümünde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti. Ben Yahia'nın ceza sahasına ortasında hakem faul düdüğünü çaldı.

27. dakika :
 Volkan Şen sağ kanattan taçı bekletmeden Serkan'a kullandı. Serkan'ın pasında topla yeniden buluşan genç oyuncunun ortasında top kaleci Hakan Arıkan'da kaldı.

26. dakika : Mersin İdman Yurdu bir kez daha rakip yarı alanın orta bölümünden serbest vuruş kazandı. Erman'ın ortaladığı topu Çağdaş kafayla dışarıya çıkardı. İkinci ortada Serkan hata yaptı ama Mersinli oyuncular ceza sahasında şut imkanı bulamadı.

25. dakika : 
Alanzinho sağ kanattan hücuma destek veren Serkan'a pasını verdi. Serkan ofsayttaydı ve topa hareketlenmedi.

24. dakika : 
Henrique orta alana kadar gelip top aldı. Brezilyalı oyuncunun Olcan'ın koşu yoluna gönderdiği pas hızlı ve top kaleci Hakan'da kaldı.

22. dakika : 
Giray'ın pasında Volkan sağ kanattan son çizgiye indi. Volkan'ın ortasında Hakan topu tokatladı, savunma seken topu uzaklaştırmakta gecikmedi.

21. dakika : 
Zokora'nın pasında sol kanatta Henrique savunmanın arkasına kaçtı. Henrique bekletmeden ortadaki Volkan'a çıkardı. Volkan kaleciyle karşı karşıya kalmıştı ama daha önce Henrique için kalkan ofsayt bayrağı var...

20. dakika : 
Gustavo Colman bu duran topun da başına geldi. Arjantinli oyuncunun ortasında Hakan Arıkan, rahatlıkla çıktı ve topun sahibi oldu.

20. dakika : 
Paulo Henrique, Boum'un hareketi ile sağ taç çizgisi yakınında yerde kaldı. Hakemin kararı faul...

19. dakika : 
Bu kez Hakan Bayraktar ceza sahası içindeki Nobre'ye havalandırdı topu. Ancak ofsayt bayrağı Nobre için havadaydı.

18. dakika : 
Mersin İdman Yurdu'nda Ben Yahia'nın sağ kanattan yaptığı yerden ortada, Mustafa Yumlu topu taça vurdu.

17. dakika :
 Konuk ekip savunmadaki riskli paslara devam ediyor. Bu kez Boum, Trabzonspor presinde riskli bir pasla Nurullah Sağlam'ın yüreğini ağzına getiren isim.

16. dakika : Mersin İdman Yurdu kalecisi Hakan Arıkan çok müsait bir pozisyonda büyük bir hata yaptı. Colman'ın üzerine gelmesini bekleyen Hakan'ın vuruşunda, top Colman'a çarptı ve auta gitti. 

14. dakika : Mersin İdman Yurdu, kaleyi karşıdan gören bir noktadan 30-35 metrelik bir mesafeden serbest vuruş kazandı. Çağdaş, çok sert bir şut çıkardı o mesafeden ancak top az farkla üstten auta gitti.

13. dakika : Serkan rakip yarı alanın ilk bölümlerinden topu ceza sahasına gönderdi. Ama top doğrudan kaleci Hakan'ın ellerinde kaldı.

12. dakika : 
Bueno derin bir pasla Moritz'i pozisyona sokmak istedi. Hem Moritz topu kontrol edemedi, hem de ofsayt bayrağı kalktı.

12. dakika : 
Mustafa'nın kafayla indirdiği topu Colman tekrar savunma oyuncularına aktarmak istedi. Araya Ben Yahia girdi ama topu kontrol edemedi.

11. dakika : 
Olcan yine sol kanattan pres yapan isim. Başarılı oyuncu topa dokunmayı da başardı ama top çok açıldı ve İbrahim Kaş'ta kaldı.

10. dakika : 
Şenol Güneş bu dakikalarda kenardan oyuncularını sert bir dille uyarıyor. Bordo mavililerin puan kaybına lüksü yok..

8. dakika : 
Henrique çok şık hareketlerle rakibinden sıyrıldı ve sağ kanatta Volkan'ı buldu. Volkan'ın yerden ortasında Hakan topu yumrukladı, Zokora'nın gelişine vuruşunda ise top kale yerine auta gitti.

7. dakika : 
Sağdan Volkan'ın yaptığı ortada Hakan'ın karşıladığı topa ceza yayı içinde Zokora gelişine vurdu.. Top üstten auta gitti..

4. dakika : 
Sağdan çalımlarla ilerleyen Serkan'ın ortasını çaprazda kontrol eden Olcan, ilk anda rakibinden kurtuldu, Mustafa ikinci hamlesinde tehlikeyi önledi..

2. dakika : 
Maçta ilk korneri Trabzonspor kazandı.. Sol köşeden kullanılan kornerden sonuç çıkmadı..

1. dakika : 
Maç Trabzonsporlu futbolcuların vuruşuyla başladı.. İki takıma da başarılar..

Maç öncesi : 
Necdet Çobanlı ve Nejdet Sağnak anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı..

Maç öncesi : 
Seremoninin ardından top-saha seçimi yapıldı.. Karşılaşma az sonra başlayacak..

Maç öncesi :
 Trabzon'da İstiklal Marşımız okunuyor..

Maç öncesi : İki takım ve hakemler oyun alanına geldiler..


TRABZONSPOR
Tolga Zengin,Serkan Balcı,Mustafa Yumlu,Giray kaçar,Marek Cech,Didier Zokora,Gustavo Colman,Volkan Şen,Olcan Adın,Alanzinho,Paulo Henrique

Yedekler
Onur Kıvrak,Zeki Ayvaz,Aykut Akgün,Ondrej Celustka,Adrian Mierzejewski,Ferhat Öztorun,Halil Altıntop

MERSİN İDMAN YURDU
Hakan Arıkan,Joseph Boum,Çağdaş Atan,Ben Yahia,İbrahim Kaş,Hakan Bayraktar,Erman Özgür,Danilo Bueno,Mustafa Keçeli,Andre Moritz,Mert Nobre

Yedekler
İbrahim Sehiç,Nduka Ozokwo,Hasan Üçüncü,İlhan Özbay,Borislavov Delev,Tarık Altuntaş,Beto

Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki mücadeleyi hakem Yunus Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Erdinç Sezertam ve Ekrem Kan yaparken, maçın dördüncü hakemi ise Koray Gençerler olacak.