BIST 10.557
DOLAR 32,19
EURO 35,15
ALTIN 2.430,40
HABER /  DÜNYA

Fırtına 31 can aldı!

ABD'nin Meksika Körfezi Sahili ile kuzeydeki Great Lakes bölgelerini etkisi altına alan fırtına can aldı..

Abone ol

ABD'nin Meksika Körfezi Sahilinden kuzeydeki Büyük Göller'e kadar olan bölgeleri vuran hortum ve fırtına felaketlerinde ölenlerin sayısı 31'e çıktı.Felaketten en çok etkilenen eyaletlerin 14'er can kaybı veren Kentucky ve Indiana olduğu belirtilirken, Kentucky'de enkaza dönen yapılarda bilinmeyen sayıdaki kayıpları arama çalışmalarına başlandığı kaydedildi.

Meteoroloji sabah saatlerinde 269 hortum uyarısı yaparken, bu sayının geçen ayın tamamında 189 olduğuna dikkat çekildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

ABD'nin Alabama ve Tennessee de dahil olmak üzere güney eyaletlerinde de etkisini hissettiren fırtına nedeniyle Tennessee eyaletine bağlı Chattanooga'da en az 20 ev hasar görürken yaralanan 6 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yetkililer, fırtına nedeniyle Alabama eyaletine bağlı Huntsville'deki maksimum güvenlikli bir cezaevinden hasar meydana geldiğini ancak 2100 mahkumun bulunduğu hapishanede firar eden mahkum bulunmadığını belirtti.

Alabama Ceza İnfaz Kurumu sözcüsü Brian Corbett, hapishanenin iki büyük koğuşunun çatısında hasara neden olan fırtına nedeniyle yaralanan olmadığını kaydetti.

Yetkililer, Indiana eyaletine bağlı 2000 nüfuslu Marsville yerle bir olduğunu ve yakınındaki 2000 nüfuslu Henryville'de de hasar meydana geldiğini bildirdi.