BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,55
ALTIN 2.381,41
HABER /  GÜNCEL

Firari savcılar için 'difüzyon mesajı'

Firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın iadesi için yasal süreç başladı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı beklenen yazıyı gönderdi.

Abone ol

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın iadesi için Dışişleri Bakanlığı'na gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı'na 'difüzyon mesajı' yolladı.

DİFÜZYON MESAJI NEDİR?

Difüzyon Mesajı: Kırmızı bülten çıkartılması zaman aldığından, bu aşamada herhangi bir gecikmeye yer verilmemesi amacıyla, kaçak şahısların yakalanması için, kırmızı bültene ilişkin kriterler çerçevesinde, ilgili ülke interpolü tarafından diğer ülke interpollerine çekilen dağıtımlı teleks yazılarıdır. 

KIRMIZI BÜLTEN NEDİR? 

Kırmızı Bülten: Bir ülkenin adli makamlarınca aranan hükümlü, şüpheli veya sanıkların ilgili ülkeye geri verilmesi amacıyla görüldüğü yerde yakalanması için İnterpol Genel Sekreterliği’nce çıkartılan, aranan şahısların açık kimliği ve isnat edilen suça ilişkin adli bilgiler, ilgililerin bulunduğu yer tespit edildiğinde alınması gereken tedbirler ile mevcutsa fotoğraf ve parmak izi fişlerini içeren bir bültendir.