BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.483,93
HABER /  EKONOMİ

Fındık bu yıl cep yakacak

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatsa Ticaret Borsası üyesi Rahmi Yangın, “Tahminime göre fındık fiyatı 13 TL’ye kadar yükselecektir” dedi.

Abone ol

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatsa Ticaret Borsası üyesi Rahmi Yangın, “Tahminime göre fındık fiyatı 13 TL’ye kadar yükselecektir” dedi.

Rahmi Yangın, bu yıl fındık fiyatlarında gözle görülür bir yükselme olacağını kaydetti. “Havalar böyle iyi giderse 20 gün içinde fındık mahsulü biter ve üreticiler fındığını piyasaya indirir” diyen Tüccar Yangın, “Fındık sezonu açıldı fakat geçtiğimiz yıllara oranla vatandaşta hiçbir hareket yok. Genel olarak baktığımızda mart ayında yaşanan don olayı sonrası yüksek kesimlerde fındık yanmıştı. Geçen yıla göre fındık yüzde 50 azaldı ve buna bağlı olarak da rekoltede yarı yarıya indi diyebilirim. Bu durum fındık fiyatlarına yansır ve fiyatları yükseltir.

Tahminime göre fındık fiyatı 13 TL’ye kadar yükselecektir. Devletin her zaman üreticiye destek vermesi gerekiyor” diye konuştu.

Fındığı üç tondan az olan üreticinin fındığını kesinlikle kendisinin toplaması gerektiğini belirten Yangın, “Üretici fındığını kendi toplamazsa zarar eder. Kendisinin mahsulüne sahip çıkması gerekir. Bizlerin de bölgemizin ana geçim kaynağı olan fındığa kesinlikle sahip çıkmamız gerekir. Fındık bizim her şeyimiz. Bölgemiz insanı planını fındığa göre yapar ve yıl içinde düğününden tutun da bütün ihtiyacını fındıktan gelen parayla karşılar. O yüzden ben de onlara diyorum ki, fındığınızı değerinde satın, ihtiyacınız kadarını piyasa indirin” şeklinde konuştu.