BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.425,89
HABER /  EKONOMİ

Fındığa kar darbesi

GZO Başkanı Musa Keskin, kar yağışı nedeniyle fındıkta yüzde 60-70 oranında ciddi hasarların meydana geldiğini söyledi

Abone ol

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Musa Keskin, zirai don nedeniyle fındıkta yüzde 60-70 oranında hasar oluştuğunu söyledi. Keskin, merkeze bağlı Yukarıalınlı köyünde gazetecilere yaptığı açıklamada, 29-30 Mart'ta gece saatlerinde etkili kar yağışı nedeniyle fındık bahçelerinde don olayının yaşandığını belirtti.

GZO olarak fındık bahçelerinde hasar tespiti için çalışma yaptıklarını vurgulayan Keskin, "Bahçelerde analizlerimiz sürüyor. İlk tespitlerimizde fındıkta ciddi hasar oluşmuş durumda. Bu hasarın boyutunu yüzde 60-70 olarak tahmin ediyoruz. İncelemelerimizi tamamladıktan sonra net sonuçlar ortaya çıkacak" dedi.

Keskin, hicri takvime göre 2014 ürünü için riskli sürecin devam ettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Hicri takvime göre hala mart ayının içerisindeyiz. Çiftçilerimiz tarımda her zaman hicri takvimi baz almış ve ona göre hareket etmektedir. Bu nedenle fındık için riskli süreç devam ediyor. Fındıkta risk süreci 20 gün daha devam edecek. Fındık üreticisi olarak endişeliyiz. Zaten ciddi hasar oluşan fındığımız, yeni bir soğuk hava dalgasının gelmesi durumunda tamamen olumsuz etkilenecek ve yok olacaktır."