BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL

Financial Times'tan olay yazı Davutoğlu gitti reformlar bitti!

Financial Times, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevinden ayrılmasıyla Türkiye'deki ekonomik reformların durma noktasına geldiğini iddia etti.

Abone ol

İngiliz Financial Times, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomik ve sosyal reformlardansa, siyasi iktidarın güçlenmesini istediğini belirtti.

Türkiye'nin piyasalarda reform yapma sözü verildiğinin belirtildiği haberde, Davutoğlu'nun piyasanın yanı sıra Türkiye'yi AB'ye yaklaştıracak diğer reformların da destekçisi olduğu belirtildi.

MEHMET ŞİMŞEK VE NACİ AĞBAL'IN GELECEĞİ BELİRSİZ

Financial Times, Mehmet Şimşek'in yıl başında yatırımcılara, ekonomik reformların en kısa sürede yapılacağını söylemiş olduğunu hatırlattı.  Davutoğlu'nun Erdoğan tarafından görevden alındığını yazan gazete, Davutoğlu'yla birlikte ekonomik reformları destekleyen Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de geleceklerinin belirsiz olduğuna dikkat çekti.

"CARİ AÇIK YÜKSELİR, İŞSİZLİK ZOR DÜŞER"

Financial Times, maliye bakanlığından teknokratların özel sohbetler sırasında ekonominin iyi bir performans sergilediği dönemde ekonomik reformaların güç kaybediyor olmasından yakındıklarını öne sürdü.

Türkiye'nin reformları ertelemesi ya da tamamen bir kenara itmesi ise Türkiye ekonomisini tüketime daha da bağımlı hale getirip, cari açığını yeniden yükseltip işsizliğin düşürülmesini zorlaştırabileceği belirtildi.