BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,96
HABER /  DÜNYA

Finalin adı belli oldu

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Kadınlar Tenis Turnuvasında finalin adı belli oldu.<br/>Çek Petra Kvitova’yı 2-0 yenen Li Na ile ...

Abone ol

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Kadınlar Tenis Turnuvasında finalin adı belli oldu.
Çek Petra Kvitova’yı 2-0 yenen Li Na ile Sırp Jankovic’i 2-1 mağlup eden dünya 1 numarası Serena Williams, finale kaldı. Final maçı yarın saat 17.00’de oynanacak ve TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

LI NA - KVITIVA MAÇI
TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvasında Çek Petra Kvitova’yı 2-0 yenen Çinli tenisçi Li Na, ilk finalist oldu. TEB BNP Paribas WTA Championship İstanbul tek kadınlar yarı final mücadelesinin ilk maçında Li Na ile Petra Kvitova karşı karşıya geldi.
İlk sete Li Na, Petra Kvitova’nın servisini kırarak başladı ve kendi servis oyununu da alarak durumu 2-0 yaptı. 10 dakika kadar süren üçüncü oyunda Li bir kez daha servis kırdı. Dördüncü oyunda bu kez servis kıran taraf Petra Kvitova oldu ve kendi servisini de alarak durumu 3-2’ye kadar getirdi. Sekizinci oyunda Petra Kvitova, dokuzuncu oyunda da Li Na servis kırdı ve kendi kullandığı servisi de alan Li seti 6-4 kazandı.
1 saat süren ilk sette Li; 10 winner, 3 ace, 3 çift ve 10 basit hatayla oynarken, Kvitova; 10 winner, 5 çift ve 22 basit hatayla oynadı.
İkinci sete yine servis kırarak başlayan Çinli raket bu sefer kendi servisini erken kırdırdı ve durum 1-1 oldu. Beşinci oyunda kırdığı servis ile 3-2 öne geçen Li Na, kendi servisini de alarak avantaj sağladı. Çinli tenisçi yedinci oyunda kırdığı servis ile maç için servis attığı oyunu kazanarak seti 6-2 aldı ve adını yarı finale yazdırdı.
İstanbul’a Radwanska’nın ardından 4. sırada geçen Li, Na bu maçı kazanarak yeni dünya 3 numarası oldu.

WILLIAMS - JANKOVIC MAÇI
TEB BNP Paribas WTA Championships 2013’te dünya 1 numarası Serena Williams ile eski dünya 1 numarası Jelena Jankovic’i karşı karşıya getiren yarı final mücadelesini kazanan isim Serena Williams oldu.
Maça tutuk başlayan Birleşik Amerikalı yıldız tenisçi sette 0-3 geriye düşse de önce skoru eşitledi ardından da avantajı eline geçirerek seti 6-4 kazandı.
İlk seti kazansa da daha önceki maçlarına oranla durgun gözüken ve hastalıkla boğuşan Serena Williams için ikinci set hayalkırıklığıydı. Jankovic’in art arda kırdığı servislerle ikinci seti Sırp tenisçinin 2-6 üstünlüğüyle bitti.
Jelena Jankovic’in servisiyle başlayan final setinde oynanan ilk 3 oyunda da servis kırıldı. Bu bölümde direncini arttıran dünya 1 numarası setlerde skoru 5-2’ye getirerek rahatladı. Maç için servis atacağı oyunda servis kırdırsa da seti 6-4, maçı da 2-1’lik set skorlarıyla kazanan Birleşik Amerikalı tenisçi adını finale yazdırdı.
(İHA)