BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.416,20
HABER /  GÜNCEL

Filmlere konu olacak olay!

'Eşkale uyuyor' diye yakalanan Mehmet 27 yıl hapis cezası aldı. "6 yıldır boşuna hapiste çürüyor"

Abone ol

İstanbul'da bıçaklı gasp olayının faili Ahmet Aktürk olay sırasında giydiği montu tek yumurta ikizi Mehmet'e verdi. 'Eşkale uyuyor' diye yakalanan Mehmet 27 yıl hapis cezası aldı. Posta gazetesinin haberine göre: Ahmet'in savcılığa "Suçlu benim" diye iki kez dilekçe vermesine rağmen Mehmet 6 yıldır hapiste. "Masum olan oğlum hapiste çürüyor" diyen baba Şeref Aktürk son çare olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu

CEP VE PARA ÇALDI

İstanbul Maltepe'de 2006'da 3 öğrencinin cep telefonları ve paralarım bıçaklı üç kişi gasp etti. Polis Maltepe'de devriye gezerken verilen eşkale uyan Mehmet Aktürk'ü (24) durdurdu.

Mehmet Aktürk'ün yanında olan tek yumurta ikizi Ahmet kaçtı. Mehmet Aktürk 27 yıl hapse mahkum oldu.

BİRLİKTE GEZİYORLARDI

İkizlerin babası Şeref Aktürk, ''Gaspı yapan Ahmet olay sırasında üzerinde olan kahverengi montu akşam ikizi Mehmet'e vermiş. Birlikte gezerlerken polis hem eşkale uyduğu hem de gasp edilen öğrencilerin söylediği gibi üzerinde kahverengi mont olduğu için Mehmet'i yakalamış. Gasp yapılan saatte Mehmet, Pendik'te kırtasiyecide çalışıyordu. Patronu ve iş arkadaşları şahitlik etti. Ahmet de savcılığa iki kez dilekçe verip "Gaspı ben yaptım" dedi. Buna rağmen suçsuz olan Mehmet 6 yıldır hapiste. 11 yılı daha var. Avrupa insan Hakları Mahkemesi'ne başvurduk. Masum olan oğlum boşuna hapiste çürüyor" dedi.