BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Film arası gözaltı

Bursa’da, 3 gün plan yaptıkları bir marketin çalışanlarını odaya kilitleyip 18 bin TL çalan maskeli silahlı soyguncular, İstanbul’da bir sin...

Abone ol

Bursa’da, 3 gün plan yaptıkları bir marketin çalışanlarını odaya kilitleyip 18 bin TL çalan maskeli silahlı soyguncular, İstanbul’da bir sinemada filmin izlerken yakalandı.
Olay 3 gün önce merkez Nilüfer ilçesinde Beşevler Mahallesi’nde meydana geldi. 2 kasiyer sabah saatlerinde iş yerine gelerek çalışmaya başladı. Daha sonra markete yüzlerini maskeyle gizleyen 2 zanlı, çalışanlara silah doğrultarak, marketin yazıhane bölümüne kilitledi. Yazıhanedeki 18 bin TL’yi alan zanlılar, dışarıdaki plakaları sökülmüş otomobillerine binerek, kayıplara karıştı.

POLİS 60 AYRI KAMERA GÖRÜNTÜSÜ İZLEDİ
Çalışanların 155’i araması üzerine markete gelen polis ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Marketin güvenlik kameralarından şahısların kaçtığı otomobili inceleyen ekipler, otomobilin markasını ve sağ tampondaki vuruk izini tespit etti. Bölgede bulunan 60 ayrı güvenlik kamerası ile MOBESE kameralarını da inceleyen polis, şahısların kaçtığı otomobilin plakasını tespit etti.

FİLM ARASI GÖZALTI
Zanlıların, İstanbul’dan 3 gün önce kiralandığı tespit edilen otomobille önce Ankara’ya, ardından Eskişehir’e gittiği, son olarak geldikleri Bursa’da soygun yaptıkları belirlendi. Otomobili çok sayıda suçtan sabıkalı Mehmet A’nın (35) kiraladığını tespit eden polis, soyguna karıştığı belirlenen Adnan S.’nin (38) İstanbul’daki adreslerini tespit etti. Yapılan aramalarda, her iki zanlının da Ümraniye’de bir sinemada olduğu tespit edilince polis sinemaya baskın yaptı. 2 şahsın Behzat Ç’nin "Ankara Yanıyor" filminde olduğunu tespit eden ekipler, 1 dakikalık film arasında salona girerek, 2 soyguncuyu patlamış mısır yerken gözaltına aldı.
Bursa’ya getirilen zanlılar adliyeye sevk edilirken, zanlıların İstanbul’da 8 ayrı olaya karıştıkları, Bursa’da soygun yapmadan evvel süper marketin çevresinde bir gün boyunca keşif yaptıkları belirlendi. Zanlılar, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
(İHA)