BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Filistinli tutuklular açlık grevine devam edecek

Gazze'deki Filistin Hükümeti Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Bakanı Ataullah Ebu's-Sebeh, Filistinli esirlerin daha önce başlattıkları açlık grevine 13 Eylül'de devam edeceklerini belirtti.

Abone ol

Ebu's-Sebeh AA muhabirine yaptığı açıklamada, esirlerin isteklerinin yerine getirilmesi için yürüttükleri 28 günlük açlık grevinin ardından İsrail ile anlaşmaya vardıklarını ancak Dırar Ebu es-Sisi'nin hücre hapsinde 100 gündür açlık grevi yaptığını görünce açlık grevi mücadelesine devam etme kararı aldıklarını söyledi. Ebu's-Sebeh, İsrail yönetimine direnmeye devam edeceklerini kaydetti.

BU SON ANLAŞMA

Filistinli liderlerin İsrail'in anlaşmalara riayet etmemesi sebebiyle yeni bir esir mübadele anlaşması yapmadıklarını ve bu anlaşmanın son anlaşma olduğunu ifade eden Ebu's-Sebeh, ''Siyonistler, Mısır'ın aracılık yaptığı çoğu anlaşmanın gereklerine uymadı, bunlardan biri de esir mübadelesi anlaşması'' diye konuştu.

Mısır'ın aracılığıyla 2011 ekim ayında yapılan esir mübadelesi anlaşması gereğince, 5 yıl Hamas'ın elinde tutuklu kalan Gilad Şalit'e karşılık 1027 Filistinli esir serbest bırakılmıştı.

İsrail, Filistinli esirlerin açlık grevinin ardından İsrail cezaevi yönetimi ile Esirler Hareketi liderleri arasında imzalanan anlaşma gereğince Gazze'de bulunan ailelerin esirleri ziyaret etmesine izin vermişti.

Bir grup esir halen İsrail ordusunun idari tutuklamaları sonlandırmaması ve hapishanelerdeki kötü koşullar sebebiyle açlık grevine devam ediyor.