BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,08
ALTIN 2.324,58
HABER /  DÜNYA

Filistin yönetiminden çok sert açıklama

Filistin lideri Mahmud Abbas, Kudüs'teki kutsal mekanların ibadeti kapatılmasını savaş ilanı olarak kabul edeceklerini duyurdu.

Abone ol
Filistin lideri Mahmud Abbas'ın bir sözcüsü, Kudüs'teki kutsal mekanlardan Harem-üş-Şerif'in ibadete kapatılmasını savaş ilanı olarak niteledi.
 
Sözcü Nebil Ebu Rudeina, Filistin Yönetimi'nin bir Yahudi eylemcinin vurulmasının ardından tırmanan gerginlik sırasında alınan bu karara karşı yasal işlem başlatacağını açıkladı.
 
Yehuda Glick adlı haham Yahudilerin Harem-üş-Şerif'i daha fazla kullanabilmesi için düzenlenen bir toplantının ardından uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. Saldırıda göğsünden ve karnından yaralanan Haham Glick, ameliyata alındı.
 
İsrail polisi, olayın faili olduğundan kuşkulanılan 32 yaşındaki bir Filistinliyi öldürdü. Polis, Moataz Hejazi'nin evini kuşatan güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldüğü bildiriliyor.
 
ABD doğumlu Haham Glick Yahudilerin Harem-üş-Şerif'te dua etme hakları için kampanya yürüten tanınmış bir isim. Glick'in vurulması Kudüs'te gerginliklerin tırmanmasına yol açan bir dizi olayın sonuncusu.
 
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların başlamasından bu yana, Doğu Kudüs'ün bazı kesimlerinde Filistinliler ve İsrail güvenlik güçleri arasında geceleri çatışmalar yaşanıyor.
 
'İslami Cihad üyesi'
 
Polis Moataz Hejazi'nin İslami Cihad grubuna üye olduğunu duyurdu. Şüpheli İsrail'de hapiste yatmış ve 2012 yılında tahliye olmuştu. İsrailli yetkililer, iç güvenlik servisi Şin Bet ve polis terörle mücadele biriminin, Glick'i vuran kişinin Ebu Tor Mahallesi'nde bulunduğu bilgisini aldığını söyledi.