BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,74
HABER /  GÜNCEL

FIFA'nın bilgisayar verileri polise teslim edildi

Yolsuzluk soruşturması kapsamında aralarında FIFA yöneticilerine de ait olan bilgisayarların verileri İsviçre polisine teslim edildi.

Abone ol

FIFA, 2018 ve 2022 Dünya Kupası ihalelerini soruşturan İsveçli yetkililere FIFA ofislerindeki bilgisayarlardan alınan verileri teslim etti.

Veriler, aralarında istifa eden Başkan Sepp Blatter'in da olduğu kişilerin FIFA'nın Zürih'teki genel merkezi ofislerinden alındı.

FIFA yetkililerle tamamen işbirliği içinde olduklarını söyledi.

İsviçre polisi geçen ay gelecekteki Dünya Kupalarının nasıl dağıtldığını araştırdıklarını söylemişti.

ABD'nin Federal Araştırma Bürosu (FBI) da ayrıca bir yolsuzluk soruşturması yürütüyor. FBI şu ana kadar 14 kişiye çeşitli suçlamalar yöneltti. Bunların dokuzu hem eski hem yeni FIFA yetkilileri.

FIFA'nın genel sekreteri Jerome Valcke ve teikilatın mali işler sorumlusu Markus Kattner'in ofislerinden de verilerin alındığı sanılıyor.

İsviçre başsavcılığı FIFA'nın soruşturmayı kendilerinin istediğini bir kez daha tekrar ettiğini be teşkilatın "zarar gören" taraf olduğunu söyledi.

Ceza soruşturması 2018'de Rusya'da ve 2022'de Katar'da düzenlenecek olan turnuvalarla ilgili fonların hatalı yönetimi hakkında.

Her iki ülkedeki turnuvaları düzenlemeye hak kazanmları konusunda hatalı bir durum olmadığını savunuyor.

2026 kupasını hangi ülkenin düzenleyeceğine dair ihale