BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Feyzioğlu Cumhurbaşkanı adayı mı?

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Köşk adaylığı için net konuştu.

Abone ol
MİT yasasıyla tüm istihbaratın doğrudan Başbakan'a bağlanılmaya çalışıldığını da savunan Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığı gibi bir teklifin de getirilmeyeceğini böyle bir şey de düşünmediğini söyledi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Passolig uygulamasının taraftara kitle sloganlarından korkmanın bir bedeli olarak getirildiğini savundu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programına konuk olarak Gazeteci Cüneyt Özdemir'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

YENİ MİT YASASI 
 
MİT yasası değişikliğine ilişkin yasa değişikliğini de değerlendiren Feyzioğlu, istihbaratın doğrudan Başbakan'a bağlı bir yapı haline getirilmeye çalışıldığını iddia etti. Feyzioğlu şöyle konuştu:

"Bu MİT yasası, MİT'i yurttaşları üzerinde, siyasi iktidar için casusluk yapan bir kuruma çeviriyor. MİT, kendi bilgisayar sistemcinden bütün bankalara anında bağlanabilecek, sendikaların, şirketlerin veri sistemine bağlanabilecek. Bu MİT yasası bu şekilde çıkarsa eğer, hiçbir şirketin, bankanın, meslek örgütünün sırrı kalmayacak. Feci bir şeydir bu. Her vatandaşın ensesinde elektronik bütün ortamları ve imkanları kullanarak MİT gözcülük yapacak. Doğrudan doğruya da bilgiyi Başbakan'a aktaracak bir yapı kurulmaktadır"

KİTLESEL FİŞLEME İDDİASI 
 
Programda Passolig uygulamasını da eleştiren Feyzioğlu, uygulamanın taraftara kitle sloganlarının bir bedeli olarak getirildiğini söyleri. Bu konuda ciddi bir çalışma yaptıklarını da anlatan Feyzioğlu, gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra uygulamanın yargıya taşınacağını söyledi.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI
 
Cüneyt Özdemir'in "Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?" şeklindeki bir sorusuna ise Feyzioğlu, "Benim aday olmam gibi bir durum söz konusu değil" dedi. Feyzioğlu, "Teklif edilirse sizinle paylaşırım, edileceğini sanmıyorum" diye konuştu