BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.438,86
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'den PKK'ya korkunç teklif eğer doğruysa

Yazar Akif Beki bugünkü köşesinde FETÖ'nün PKK'ya siyasi cinayetleri üstlenmesini teklif ettiğini yazdı.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesiyle katliamlarına hız veren PKK'nın, FETÖ ile siyasi cinayetler konusunda yeni bir ittifaka girdiği iddia ediliyor.

Öte yandan AB Bakanı Ali Şahin, FETÖ ile PKK temsilcisinin Avrupa Parlamentosu'nda aynı masada oturduğunu gösteren bir fotoğraf paylaştı.

Güneydoğuda AK Partili yöneticilere yönelik cinayetleri üstlenen PKK'nın arkasında FETÖ mü var?

Şok eden sorunun yanıtıyla ilgili Hürriyet yazarı Akif Beki, devletin konuyla ilgili edindiği istihbaratı bugünkü yazısında paylaştı.

Yazar, ciddi bir kaynaktan aldığı duyumu "FETÖ'nün PKK'ya cinayet teklifi" başlıklı köşesinde aktardı.

SİPARİŞİ KABUL ETTİLER Mİ?

Aldığı duyumu "FETÖ, işlenecek bazı siyasi cinayetleri üstlenmesini teklif etmiş PKK'ya" diye anlatan Beki, yazısına böyle devam ediyor:

"Başta yanaşmamışlar.

Fakat şimdi bizzat siyasi suikastlar tertiplediklerine, davulla zurnayla üstlendiklerine göre...

Acaba siparişi kabul ettiler ve anlaşma yürürlükte mi diye düşünmeden edemiyorum.

Kaynağım, teklif götürüldüğü bilgisinin devlet tarafından istihbar edildiğini söyledi. Ancak kabul edildiği ve hayata geçirilmekte olduğu yönünde bir bilgi de var mı devletin istihbaratında? Orası şimdilik meçhul.

AK Parti teşkilat yöneticilerini hedef alan eylemlere girişecekleri, örgüt duyurularından biliniyordu. Medya mecralarında açık açık haber veriyorlardı.

Güya sömürdükleri belediyelere kayyum atanmasına misilleme yapıyorlar.

İNFİAL UYANDIRICI CİNAYETLER

Ama bu, caniliğe kılıf uydurmaktan başka bir anlam taşımıyor. Terörün ve siyasi cinayetlerin dün de haklı bir mazereti olamazdı, bugün de yok. PKK, bu alçaklığa niye başvurduğunu hiçbir bahaneyle açıklayamaz.

Felaket tellallığı yapmak istemem. Fakat PKK gibi hunhar bir şebeke, FETÖ gibi gözünü karartmış bir yapıyla şeytani bir ittifaka girdiyse... Alçaklıkta sınır tanımayan, daha sansasyonel, daha infial uyandırıcı cinayetler tasarlanıyor demektir. Allah fırsat vermesin."

FETÖ VE PKK AYNI MASADA

Avrupa Parlamentosu'nda 15 Temmuz darbe girişiminin konuşulduğu oturumu FETÖ ve PKK mensuplarının aynı masada takip ettiği ortaya çıktı.

FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Dış İlişkiler Komitesi ve İnsan Hakları Alt Komitesi'nin ortak oturumunda ele alındı.

Toplantıya katılan Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, AB'yi FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi karşısında sessiz kalmakla eleştirdi.

Şahin, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, FETÖ ve PKK'nın aynı masada oturarak AP'deki toplantıyı takip ettiğini belirtti. Şahin paylaşımında, "Yüz ifadelerine bakılırsa yan yana oturan hain kardeşler (FETÖ-PKK) Avrupa Parlamentosu'ndaki konuşmamızdan pek de memnun kalmamışlar" ifadelerini kullandı.