BIST 10.231
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,84
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

FETÖ soruşturmalarına Kılıçdaroğlu'ndan tepki

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilen kamu personeli için partide komisyon kurduklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu, hükümetin 15 Temmuz'u intikam sürecine döndürdüğünü iddia etti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası terör örgütüne yönelik başlatılan FETÖ soruşturmalarını eleştirdi. FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan ve ihraç edilenler için partide bir ekip kurduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki liderler zirvesinde de KHK'lardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdiğini ve bu konuda ekip kurulmasını istediğini açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı. Kendisine yönelik suikast girişimiyle ilgili PKK'nın yaptığı "Hedefimiz Kılıçdaroğlu değildi" açıklamasını inandırıcı bulmadıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, örgütün amacının Türkiye'yi karıştırmak ve iç savaş çıkarmak olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, saldırı öncesi kendilerine istihbarat kurumlarından herhangi bir uyarı gelmediğini kaydetti. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından bazı satır başları:

"FETÖ mağdurları için partide bir ekip kurduk. Gelip bize başvuru yapabiliyorlar. Bu aslında Saray'da yapılan dörtlü görüşmede gündeme geldi. Liderlere KHK'lardan rahatsızlığımı anlattım. ve diğer genel başkanlara da mağdurlar için bir ekip kurulmasını önerdim. Şu ana kadar 25 bin kişi haksızlığa uğradığına dair bize ulaştı. Memurları hangi kriterlere göre açığa alıyorsunuz?

"BANK ASYA'YA PARA YATIRDIĞI İÇİN..."

Bank Asya'ya para yatırdığınız için görevine son verilenler var. Bakın bana gelen bir mektup bu. Özel harekatçı bir arkadaştan geliyor. Kayseri'de 2008 yılında bir kooperatife üye oluyor. Bir süre sonra o bankaya para yatırmak için bankaya gittiğinde havale masrafı istiyor. Bu parayı ödememek için kooperatif yönetimini arıyor ve Bank Asya'ya yatırıldığında bu ücreti ödemeyeceği söyleniyor. O da taksidini buraya yatırıyor. Bu arkadaş ihraç ediliyor, işinden atılıyor. Bu insanın eşi kanser.

GÖZALTINDA ÖLEN ÖĞRETMEN İDDİASI

Darbe girişimini yargılamaktan çok siz 17-25 Aralık'ı ortaya çıkaran yapıdan intikam almaya çalışıyorsunuz. Bu devlete yakışmaz. Devlet kin ile intikamla yönetmeye çalışıyorsunuz. Adapazarı'nda bir öğretmen şeker hastası ve gözaltında ölüyor. Cenazeyi alıyorlar ama defnedilmesine izin verilmiyor vatan haini iddiasıyla. Konya'ya bir kamyonetle götürülüyor, imam cenaze namazını kıldırmıyor. Vatan haini diyerek. Ortada bir mahkeme kararı mı var? Devlet böyle yapamaz."