BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,73
ALTIN 2.401,29
HABER /  GÜNCEL

Fetih'in Fatih'inden ilginç sözler

Devrim Evin; 'Piyasada bilinmeyen, harcanmamış, temiz bir yüz olduğum için Fatih Sultan Mehmet rolüne ben seçildim" dedi'

Abone ol

Çekimleri üç yıl süren, 17 milyon dolarlık bütçesiyle Türk sinemasının en pahalı filmi olarak lanse edilen 'Fetih 1453'ün başrol oyuncusu Devrim Evin; "Piyasada bilinmeyen, harcanmamış, temiz bir yüz olduğum için Fatih Sultan Mehmet rolüne ben seçildim" dedi. "Kim bu adam?" diye merak edilen 33 yaşındaki Evin, hakkında bilinmeyenleri anlattı...

FATİH AKSOY'U ETKİLEDİM

Hacettepe Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde okudum. Tiyatro sevdalısı olduğum için kariyerimi tiyatro oyunculuğu üzerine inşa etmeyi tercih ettim. 10 yıl boyunca toplam 26 oyunda rol aldım.

Kerkük katliamını anlatan bir filmde oynamak için İstanbul'a görüşmeye geldiğim gün, Cihangir'de 'Fetih 1453'ün cast çalışmasını yapan kişilerle karşılaştım...

Ertesi gün firmaya gittim. Bana bir tekst verildi, Faruk Bey'in (Aksoy) ne istediği söylendi. Heyecanla çalıştım; teksti okuduğumda Fatih Bey'in etkilendiğini hissettim. Ben piyasada bilinmeyen bir adamdım. Harcanmamış temiz bir yüzdüm.

50 KİTAPTAN YARARLANDIM

Bizim gibi akademik bir disiplinden gelen profesyonel aktörler, hangi rol olursa olsun ayırt etmeden çalışır ve rolle ilgili tüm kaynaklardan yararlanır. Fatih ve fetih üzerine, kütüphanemde 50'ye yakın kitap var. Yurt dışından getirttiğim kitaplardan yararlandım. Osmanlı, Bizans ve dünyada o dönem nelerin yaşandığını inceledim.

Çocukluğumdan beri at biniyorum ama rolüm için ciddi bir eğitim aldım Filmde, at üstünde ok attığım sahneler var. İstanbul'da üç aylık kılıç ve at eğitimi ile role hazır hale geldim. Ben hep, "İstanbul'a gidersem, orayı fethetmeye giderim" derdim!

DEVRİM EVİN KİMDİR?

11 Aralık 1978'de Adıyaman'da dünyaya geldi.

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü'nden birincilikle mezun oldu.

2003 yılında Eskişehir Şehir Tiyatroları'na, 2005'te ise Adana Devlet Tiyatrosu'na girdi.

2007 yılından itibaren, merkezi Danimarka'da olan 22 ülkeden, 33 oyuncunun katıldığı uluslararası bir organizasyonda; Türkiye'yi temsil ederek iki oyunda rol almayı başardı.