BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen CIA'in baş ajanı! MİT'çi anlattı

FETÖ'cülerin 15 Temmuz darbe girişiminin perde arkasında CIA mi var? MİT'in eski müsteşarının verdiği Fethullah Gülen ve CIA ilişkisine dair bilgiler ibretlik.

Abone ol

FETÖ CIA ilişkisi 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte bir kez daha gündemde. Yeşil kart başvurusu CIA başkanının imzasını taşıyan Fethullah Gülen, ABD örgütünün baş ajanı olarak görülüyor.

Bunu dile getiren de eski MİT'çiler. Eski MİT müsteşarı Şenkal Atasagun da MİT ile Gülen arasında ilişki olduğu görüşünde.

Bugünkü köşesinden Fethullah Gülen ile MİT ilişkisini istihbaratçıların gözünden okura sunan Nedim Şener, çarpıcı bilgi notları verdi. Gülen'i ABD'nin Türkiye'ye iade etmeyeceği kanaatini paylaşan Nedim Şener, sebebini de şöyle izah etti;

-"Çünkü ABD, kullandığı örgütün liderini teslim etmez; devlet içindeki FETÖ’cülerden hâlâ beklentisi varsa hiç etmez. Hele ki bu örgütü küresel düzeyde kullanıyorsa. ".

MİT MÜSTEŞARI ATASAGUN'UN ANLATTIKLARI
"FETÖ’nün CIA ile ilişkisi konusunda en detaylı bilgiler MİT’in elinde" diyen Nedim Şener, şu bilgileri verdi;

-"Yıl 1999, Mustafa Balbay’ın Ergenekon dosyasına giren günlüklerine göre MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun ile görüşmesinden notlar; “Bizim tespitimiz şu, Gülen grubu bürokrasiyi kullanarak iktidara gelmek istiyor, milli görüşçüler sandıktan gelmek istiyor. Maddi güçleri fazla. Yurtdışındaki okul açma faaliyetleri çok iyi organize ediliyor. Bizim gözlemlerimize göre bu Gülen grubunun başarabileceği bir şey değil. Mutlaka başka bir destek söz konusu...”

FETHULLAH GÜLEN ABD'NİN PROJESİ

Peki kim bu destek?
MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun Balbay’a bunu da 30 Mayıs 2003 görüşmesinden söylemiş; “Onu (Fethullah Gülen) biliyorsunuz, ABD'nin yeşil kuşak projesinin bir ayağıydı. Olay hâlâ odur."

GÜLEN OKULLARINDAKİ CIA AJANLARI

Bir de MİT İstanbul Bölge Başkanı Nuri Gündeş’in, “İhtilaller ve Anarşi’nin Yakın Tanığı” isimli kitabındaki şu satırları okuyun;

“Gülen cemaati tarafından özellikle de Türki cumhuriyetlerinde açılan okullarda diplomatik pasaportlu Amerikalı CIA ajanları “İnglizce öğretmeni” diye barındırılıyor.

CIA'NIN BAŞ AJANI GÜLEN
Bu işbirliği, Türkiye’de yapılan üst düzey resmi bir toplantıda bizzat Fethullahçı okul yöneticisi tarafından itiraf edildi.

Sözün özü: FETÖ, ABD’nin küresel olarak kullandığı bir istihbarat ve operasyon örgütüdür. Baş ajanı teslim etmez.