BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,94
HABER /  GÜNCEL

Fethiye'de bizi askere alın eylemi

Fethiye'de bir grup vatandaş, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle askerlik şubesine giderek, gönüllü asker olmak için başvurdu.

Abone ol

Sosyal medyadan örgütlenen 20-50 yaşlarındaki 30 kişi, Salı Pazarı Meydanı'nda toplandı. Burada gönüllü askerlik için dilekçe yazan gruptakiler, Türk bayraklarıyla askerlik şubesine kadar yürüdü. Grup adına bir kişi, şubede görevli askeri personele dilekçeleri teslim etti.

Gönüllü askerlik başvurusunda bulunan Behçet Altuğ, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör olaylarına karşı milletçe en güzel cevabın, birlik ruhu içinde hareket etmekle verileceğini söyledi. Teröre, terörü besleyen ve yönlendiren odaklara karşı tek vücut olmak gerektiğinin altını çizen Altuğ, şöyle konuştu:

YEDİ CEDDİN YÜREKLİ EVLATLARI

"Bu vatan uğruna seve seve kanını dökmüş, canını vermiş, yedi ceddin yürekli evlatları, ay yıldızlı bayrağımızı göklerde dalgalandırmaya devam edecek. Çanakkale ruhunu yaşatarak bütün terör eylemlerine, ülkemize yapılan soysuz hainlerin saldırısına başkaldıracak ve dimdik duracak. Vatanımıza sahip çıktığımızı göstermek için bütün kardeşlerimizden gönüllü askerlik için askere alınma başvurusunda bulunmasını temenni ediyoruz."

fethiye.20150805152519.jpg

Artan terör olaylarına elinde Türk bayrağıyla tepki gösteren Yüksel Çetin Tokdemir ise canını vatan için vermeye hazır olduğunu belirtti. "Bir Türk dünyaya bedeldir" sözünü ruhlarında yaşadıklarını belirten Tokdemir, Türk milletinin tüm zorlukları milli birlik ve beraberlik ruhuyla aşabileceğini, bu konuda tek yolun birlikten geçtiğini vurguladı.

"VATAN İÇİN ÖLMEK İSTİYORUM"

Yüzde 48 bedensel engelli Mehmet Yalçın da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı engelli kimlik kartını gazetecilere göstererek askerlik yapmak için gönüllü olduğunu ifade etti.

Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Yalçın, "Vatan için ölmek istiyorum. Bir an önce beni askere alın lütfen" dedi.

sehit.20150805151654.jpg