BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fethin yıldönümünde Ayasofya eylemi!

Anadolu Gençlik Derneği, 31 Mayis'ta 'Ayasofya Camii'nde Buluşuyoruz' adlı bir eylem yapacak.

Abone ol

Ayasofya'nın camiye çevrilmesi için sık sık eylemler yapan Anadolu Gençlik Derneği, 31 Mayıs Cumartesi günü 'Ayasofya Camii’nde Buluşuyoruz' temalı eylem yapacak. İstanbul’un fethinin 561. yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek eyleme ilişkin açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Salih Turhan, "Bizler dün olduğu gibi bugün de bütün gücümüzle Ayasofya için mücadelemize devam ediyoruz" dedi. 

'AYASOFYA, FETHİN SEMBOLÜDÜR'


Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nde (ASKON) konuyla ilişkin açıklama yapan Salih Turhan, Ayasofya'nın 1934’te hukuksuz bir şekilde bakanlar kurulu kararıyla müzeye dönüştürüldüğünü öne sürerek, "İstanbul'umuz nasıl hakkın batıla üstünlüğünü timsali bir şehirdir, aynı şekilde Ayasofya Camii de İstanbul'umuzun, fethinin sembolüdür. Ayasofya Camii hakkın batılı kuşatmasıdır. İslam’ın Avrupa’daki tacıdır. İstanbul’un İslam şehri oluşunun en kadim nişanesidir" ifadelerini kullandı.

'40 YILDIR MÜCADELE EDİYORUZ'

40 senedir Ayasofya’nın camii olarak açılması için mücadele verdiklerini hatırlatan Turhan konuşmasına şöyle devam etti: “Anadolu Gençli Derneği olarak bizler dün olduğu gibi bugün de bütün gücümüzle Ayasofya için mücadelemize devam ediyoruz. İstanbul’un fethinin 561. yıldönümünde de Ayasofya Camii’nin açılması konusundaki gayretlerimiz sürmektedir.”