BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Feridun Çelik aday değil

Murat Bozlak ve Ahmet Türk'ün desteğini arkasına alan Feridun Çelik, bugün adaylığını geri çekti.

Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik adaylıktan çekildi. Bağımsız Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Feridun Çelik, adaylıktan çekildi.

TARTIŞMALI ADAYLIK

DEHAP'ın Diyarbakır'da Osman Baydemir'i belediye başkan adayı olarak göstermesine tepki gösteren Çelik, 24 Şubat günü bağımsız adaylığını ilan etmişti. Çelik'e, bağımsız adaylık sürecinde Murat Bozlak ve Ahmet Türk de destek vermişti.

PKK/KADEK TARTIŞMALARI

Çelik'in aday olmasının altında ise ABD'nin Haziran ayında uygulanmasını istediği Kuzey Irak projesinin yattığı belirtilmişti. ABD'nin Kuzey Irak'taki yapılanmaya ilişkin görüşmeleri yürüten Osman Öcalan, Nizamettin Taş, Kani Yılmaz ve Hıdır Yalçınkaya, projelerin kabul edilmesini istemesi ve ABD ile görüşmeleri yürütmesi üzerine, Kongra- Gel'de Disiplin Kurulu'na sevkedilmişlerdi.

Öcalan ve ekibinin Disiplin Kurulu'na sevkedilmesine tepki gösteren Çelik, bağımsız adaylığını açıklarken, ABD projesine destek veren ekip de Çelik'e destek vermişti. Bu hareket, yeni bir partinin işareti olarak da yorumlanmıştı.

ARDI ARDINA ÇEKİLDİLER

Feridun Çelik'e destek veren Ahmet Türk'ün yeğeni Ferhan Türk de geçtiğimiz günlerde Mardin Kızıltepe bağımsız adaylığından çekilmişti.

Çelik'in, adaylığını geri alma sürecinde DEHAP Genel Merkezi ile görüşmede