BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Fener'in rakipleri masaya yatırıldı

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki grubu belirlendi. Son finalist Milan, Hollanda Şampiyonu PSV ve Bundesliga ikincisi Schalke.

Abone ol

MİLAN
Geçen sezon İstanbul’da oynanan Şampiyonlar Ligi Finali’nde boy gösteren Milan, kupanın favorileri arasında. Gilardino ve Vieri gibi iki önemli golcüyü renklerine bağlayan Kırmızı - Siyahlılar’ın en önemli ismi Andriy Shevchenko. Brezilyalı Kaka da Fenerbahçe savunmasını zorlayacaktır. Milan’ın güçlü yanı savunması. Çizme temsilcisi, geçen yıl Devler Ligi’nde oynadığı 9 maçta kalesinde gol görmemişti.

Künyesi
Kuruluş tarihi: 1899
Renkleri: Kırmızı - Siyah
Başkanı: Silvio Berlusconi
Teknik direktörü: Carlo Ancelotti
Stadı: Giuseppe Meazza
Kapasitesi: 82955
Şampiyonlar Ligi Karnesi: 171 maç 94 galibiyet 38 beraberlik 39 yenilgi 306 attığı 147 yediği
Başarıları: 17 Lig şampiyonluğu, 6 Lig Kupası, 6 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, 2 UEFA Kupa Galipleri Kupası, 4 Süper Kupa

Kadrosu:
Kaleci: Dida, Elefthreopoulos
Defans: Maldini, Cafu, Costacurta, Jankulovski, Kaladze, Nesta, Simic, Stam
Orta saha: Ambrosini, Gattuso, Kaka, Pirlo, Rui Costa, Seedorf, Serginho, Vogel
Forvet: Gilardino, F.Inzaghi, Shevchenko, Vieri
Gelenler: Jankulovski (Udinese), Gilardino (Parma), Vieri (Inter), Vogel (PSV), Eleftherepoulos (Messina), Kalac (Perugia)
Gidenler: Dalla Bona, Borriello, Abate(Sampdoria), Sarr (S.Liege), Donadel, Brochi, Pancaro (Fiorentina), Dhorasoo(PSG), Abbiati (Juventus), Aubemeyang (Lugano), Diago (Rimini), Tomasson (Stuttgart)

PSV EINDHOVEN
Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven, geçen yıl büyük sürprizlere imza atarak yarı finale kadar yükselmeyi başarmıştı. Bir dönem Fenerbahçe’yi çalıştıran Guus Hiddink’in yönettiği Kırmızı-Beyazlılar, önemli isimlerini kaybetti. Takım kaptanı Mark van Bommel, Vogel, Ji Sung Park gibi ilk 11 oyuncuları takımdan ayrıldı. PSV’nin en önemli transferi olarak, bir dönem Fenerbahçe’nin de gündemine giren Simons göze çarpıyor.

Künyesi
Kuruluş tarihi: 1913
Renkleri: Kırmızı - Beyaz
Başkanı: Rob Westerhof
Teknik direktörü: Guus Hiddink
Stadı: Philips
Kapasitesi: 32400
Şampiyonlar Ligi Karnesi: 119 maç, 46 galibiyet, 29 beraberlik, 44 mağlubiyet, 177 gol attı, 131 gol yedi
Başarıları: 18 Lig Şampiyonluğu, 8 Lig Kupası, 7 Hollanda Süper Kupası, 1987 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, 1977 UEFA Kupası
Kadrosu:
Kaleci: Gomes, Zoetebier, Coe
Defans: Ooijer, Lee, Alex, Bouma, Lucius, Addo, Lamey
Orta saha: Simons, Vayrynen, Cocu, Ferreyra, Feher, John de Jong, Affelay
Forvet: Vennegor of Hesselink, Beasley, Farfan, Robert, Sibon, Kone
Gelenler: Vayrynen (Heerenveen), Simons (Club Brugge)
Gidenler: Van Bommel (Barcelona), Jogel (Milan), Wau (Roosendaal), Qvist (Kopenhagen), Ji-Sung Park (M.United), Schaaf (Vitesse), Colin (Norwich), Haznadar (KVSK United)

SCHALKE
Temsilcimiz Hamit Altıntop’un formasını giydiği Schalke, son yıllarda büyük çıkış içerisinde. Geçen sezon son üç haftada şampiyonluğu kaybeden Lacivert - Beyazlılar, transfer döneminin en hareketli takımıydı. Stuttgart’tan Kuranyi’yi renklerine bağlayan Schalke, Werder Bremen’in orta sahadaki önemli ismi Ernst’i de kadrosuna kattı. Fenerbahçe, Gelsenkirchen’de oynanacak karşılaşmada seyirci üstünlüğünü elinde bulundurabilir...

Künyesi
Kuruluş tarihi: 1904
Renkleri: Lacivert-Beyaz
Başkanı: Gerhard Rehberg
Teknik direktörü: Ralf Rangnick
Stadı: Schalke Auf Arena
Kapasitesi: 51922
Şampiyonlar Ligi Karnesi: 13 maç, 5 galibiyet, 2 beraberlik, 6 mağlubiyet, 22 gol attı, 22 gol yedi
Başarıları: 7 Almanya Ligi Şampiyonluğu, 4 Almanya Lig Kupası, 1 UEFA Kupası, 2 Intertoto Kupası
Kadrosu:
Kaleci: Heimeroth, Neuer, Rost
Defans: Hamit, Bordon, Bungert, Hoogland, Klasener, Krstajic, Pander, Rafinha, Rodriguez, Van Hoogdalem, Waldoch
Orta saha: Azaouagh, Bajramovic, Baumjohann, Cziommer, Ernst, Kobiashvili, Lincoln, Poulsen, Varela
Forvet: Asamoah, Kuranyi, Larsen, Sand
Gelenler: Ernst (W.Bremen), Bajramovic (Freiburg), Kuranyi (Stuttgart), Larsen (Djurgarden), Rafinha (Coritiba)
Gidenler: Pinto (Aachen), Lamotte (1860 Münih), Kamphuis (M’Gladbach), Volkan, Ailton (Beşiktaş), Vermant (Brugge)

Daum bu kez umutlu
Avrupa Kupaları’nda büyük hedeflere inanmadığı için sıkça eleştirilen Daum, bu kez yüreklere su serpen açıklamalarda bulundu. Şampiyonlar Ligi kuralarını, “Çok güçlü olmayan bir grup. Burada herkes herkesi yenebilir” diye yorumlayan Alman hoca, “Grubun favorisi Milan. Ama biz de geçen yıl tecrübe kazandık. Bu kez daha iyi olacağız ve gruptan çıkacağımıza inanıyorum” açıklamasını yaptı.

Kaka’yı büyük heyecan sardı
Milan’ın Brezilyalı süperstarı Kaka, vatandaşları Alex, Luciano, Aurelio ve Nobre ile buluşacağı için çok sevinçli olduğunu ve İstanbul’u son geldiğinde çok sevdiğini, yeniden bu metropole geleceği için şimdiden heyecanlandığını belirtti. Sambacı ayrıca, grupta ikinci tura çıkmak için Fenerbahçe’nin zorlu bir rakip olduğunu, ama ikinci tura çıkacak kalitelerinin bulunduğunu söyledi.

Maldini: Fener çok güçlü
Milan’ın tecrübeli kaptanı Maldini, Fenerbahçe ile eşleşmekten çok memnun kaldığını söyledi. Son İstanbul maceralarının büyük bir hayal kırıklığı olduğunu, Liverpool karşısında kaybettikleri maçın telafisini Fenerbahçe’yi deplasmanda yenerek yapmak istediklerini dile getiren ünlü oyuncu, “Fenerbahçe çok güçlü bir takım. Türk takımlarıyla mücadele etmek her zaman zordur” diye konuştu.

Erzik: İyi bir kura
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Fenerbahçe’nin iyi bir kura çektiğini, Liverpool ve Chelsea ile İngiltere Ligi takımlarına karşı oynamaktansa, Milan, PSV ve Schalke ile aynı grupta olmanın daha iyi olduğunu söyledi. Erzik ayrıca, yeni bir sezonun başladığını, Fenerbahçe’nin yeni rakiplerle karşılaşacağını ve herşeyin bu maçlarda belli olacağını dile getirdi.

Johansson’dan İstanbul’a övgü
UEFA Başkanı Lenard Johansson, Türkiye’nin Şampiyonlar Ligi Finali’ni başarıyla organize ettiğini, bu başarıyla İstanbul’da yakın tarihte başka bir finalin oynanabileceği sinyalini verdi. Johansson, “Liverpool-Milan arasında 3-3 sonuçlanan, penaltılarla İngiliz ekibinin kazandığı finali ‘Kimsenin unutamayacağı bir mücadele’ olarak nitelendirdi.