BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.406,54
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'yi bitiren golü anlattı

Trabzonsporlu Burak Yılmaz kariyerini anlattı. Fenerbahçe'ye attığı golü unutamıyor.

Abone ol

Şenol Güneş ile birlikte yeniden doğdu adeta. Kötü geçen Beşiktaş ve Fenerbahçe macerasından sonra bordo mavili ekipte yıldızı parladı. Fenerahçe'ye büyük umutlarla alınan ancak Aragones'in hışmına uğrayan yetenekli futbolcu Burak Yılmaz'dan çarpıcı açıklamalar.

Beşiktaş'tan ayrılırken futbolu bırakmayı bile düşündüğünü itiraf eden Yılmaz, geçen yıl Fenerbahçe'yi şampiyonluktan eden attığı gol için "sadece ilahi adalet diyorum" ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş'e övgüler yağdıran futbolcu hocası hakkındaki şu sözleri Trabzonspor'un başarısının sırrını da özetliyor gibi: "Bir kere oyuncuyu kazanmaya çalışıyor. Düşünün, Teofilo'yu bile hala kazanmanın peşinde."

Bordo-mavili kulübün golcü oyuncusu Burak Yılmaz, Futbol Federasyonu'nun TamSaha dergisinin ocak ayı sayısında yer alan röportajında, kariyerindeki gelişmeleri ve formasını giydiği takımlarda yaşadıklarını anlattı.

GENÇLERE NASİHAT

Kariyerinde iniş ve çıkışların bulunduğunu, geçmişteki transferlerinin hepsinde duygularıyla hareket ettiğini belirten Burak Yılmaz, "Babamın Beşiktaş'ta oynaması ve benim ilk takımımın Beşiktaş olması nedeniyle diğer transfer tekliflerine dönüp bakmamıştım bile. Olmuş bitmiş bir şey olduğu için şimdi açık yüreklilikle söyleyebiliyorum. Şimdi baktığım zaman Trabzonspor'un benim için çok doğru bir adres olduğunu geç de olsa fark ediyorum. Bugünkü gençlere tavsiyem duygularıyla değil, mantıklarıyla hareket etmeleri olur. Çünkü genç futbolcu için önemli olan oynamaktır" ifadelerini kullandı.

"FUTBOLU BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜM"

Özellikle İstanbul takımlarında alt yapıdan gelen futbolculara yeteri kadar ilginin gösterilmediğini savunan Burak Yılmaz, "Bizim altyapıdan Burak çıkmış, Fenerbahçe'den Tuncay çıkmış, Beşiktaş'tan Serdar çıkmış, Galatasaray'dan Arda çıkmış ve 'ben gidip onları izleyeyim' diye bir şey yok. Onlar istiyor ki ben tribünde oturayım, benim takımımda Ronaldo gelsin oynasın, Ronaldinho gelsin oynasın" diye konuştu.

Beşiktaş'tan ayrılışı sonrasında futbolu bırakmayı düşündüğünü belirten Yılmaz, "Benim için hayatımın en kötü günüydü. Beşiktaş'tan ayrılışımı gece yarısı televizyon haberlerinden öğrenmiştim. Hayallerimin takımına gelmiştim ama bir anda oradan ayrılmış ve şampiyonluk mücadelesi veren bir takımdan kümede kalmaya çalışan bir takıma gönderilmiştim. O dönemde açıkçası futbolu bırakmayı düşünmüştüm. İnsan biraz da gurur meselesi yapıyor. Çok farklı bir duygu ve anlatması da kolay değil. O anda bitiyorsun. Zaten Manisaspor'a gittiğimde çok kötü oynamıştım ama sonrasında toparlandım, iyi oynayıp goller atmaya başladım ve sonrasında Fenerbahçe'ye transferim gerçekleşti" diye konuştu.

"EN BÜYÜK ŞANSIZLIĞIM ARAGONES"

Fenerbahçe'ye transferi sonrasında en büyük şanslığının, dönemin teknik direktörü Aragones olduğunu ifade eden Burak Yılmaz, şunları söyledi:"Fenerbahçe'de kesinlikle oynayacağımı düşünmüştüm. Bazı şeylerden ders çıkarmış ve belki de birilerine kendisini kanıtlamaya çalışan bir Burak Yılmaz'a dönüşmüştüm. Ama Aragones'in böyle bir insan olduğunu tahmin edemezdim. Fenerbahçe'deki en büyük şanssızlığım Aragones ile çalışmak oldu. Yine söylüyorum, eğer orada da Şenol Güneş'le çalışmış olsaydım yine bugünkü Burak olabilirdim. Ama Aragones hem beni hem Fenerbahçe'yi hem de kendisini bitirdi. Her şeyi yanlış yaptı. Onun arkasından konuşmak istemiyorum ama şu kadarını söyleyeyim ve siz anlayın. Biz 5-0 kazansak da 5-0 kaybetsek de aynı oyuncularla aynı futbolu oynuyorduk. Ağzımla kuş tutsam bile kadroya girme şansım yoktu."

"FENERBAHÇE'YE ATTIĞIM GOL İLAHİ ADALET"

Geçen sezonun son maçında Fenerbahçe'ye attığı gol ile maçın 1-1 sona ermesinde pay sahibi olan bordo-mavili futbolcu, Fenerbahçe'yi şampiyonluktan eden golüyle ilgili olarak ise, "Demek ki bana Fenerbahçe'de gerçekten haksızlık yapılmış. Hakkımda gerçekten kötü şeyler düşünülmüş ki, Allah bana o golü atmayı nasip etti. Ben o gol için sadece ilahi adalet diyorum" dedi.

"TEOFİLO'YU BİLE HALA KAZANMANIN PEŞİNDE"

Teknik Direktör Şenol Güneş'in öğretmen, eğitimci ve öğretici birisi olduğunu söyleyen Burak Yılmaz, "Bir kere oyuncuyu kazanmaya çalışıyor. Düşünün, Teofilo'yu bile hala kazanmanın peşinde. 'Gitsin, ne hali varsa görsün' demiyor. Onun hareketlerinden, konuyu üstü kapalı geçmesinden bunu hissediyorsunuz. Bizi hep biraz daha ileriye götürebilmenin peşinde" dedi. Gol kralı olabilmek gibi bir hedefinin olmadığını belirten golcü futbolcu, Trabzonspor'da şampiyonluk görmek istediğini ve daha sonra Avrupa'ya gitmek istediğini kaydetti,Trabzon'da atmosferin çok güzel olduğunu ifade eden Burak Yılmaz, yaşadığı ilginç bir olayı ise şöyle anlattı:

"Kadınlar bile futbolla çok alakalı. Benim de başıma ilginç bir olay gelmişti. Türkiye Kupası finali oynayacaktık ve üç gün önce Ankaragücü'ne 1-0 yenilmiştik. Yemek yediğimiz sırada yanımızda iki yaşlı teyze vardı. Birisi 'Burak'cığım sen Ankaragücü maçında oynadın mı?' diye sordu. 'Oynadım' deyince, gülerek 'ha biz seni göremedik de' cevabını verdi. Şaka bir yana insanlar gerçekten hem futbolla hem de Trabzonspor'la çok alakalı. Bu belki 26 yıllık özlemin sonucunda ortaya çıktı ama atmosfer gerçekten de müthiş."