BIST 9.575
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.472,51
HABER /  SPOR

Fenerbahçe'nin Rize'de işi hiç kolay değil!

Fenerbahçe'nin bugün Rizespor'la oynayacağı maçta Sarı-Lacivertliler’de uzun süredir sahalardan uzak olan yeni transfer Tolga Ciğerci dışında Martin Skrtel’in sakatlığı bulunuyor.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'de bu akşam 19:00'da başlayacak olan karşılaşmada Cüneyt Çakır düdük çalacak. Fenerbahçe'de bu sezon transfer edilen Tolga Ciğerci ve sakatlığı bulunan Martin Skrtel forma giymeyecek. Slovak savunmacı Dinamo Zagreb ve Beşiktaş maçlarında görev yapamamıştı. Skrtel, Rize deplasmanında da takımını yalnız bırakacak. Fenerbahçe’de başka bir eksik bulunmuyor.

RİZESPOR HAZIR
Karadeniz ekibi İbrahim Üzülmez ile yolları ayırdıktan yaklaşık 25 gün sonra takımın başına Okan Buruk’u getirdi. Genç çalıştırıcı, yeni takımının başında ilk maçına Fenerbahçe karşısında çıkacak. Rizespor’da bu kritik mücadele öncesi sakat oyuncu bulunmazken, savunma oyuncusu Matic Fink cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

MAÇ ÖNCESİ İSTATİSTİKLER
Süper Lig tarihinde Fenerbahçe ile oynadığı ilk 4 maçın 3’ünü kazanan Rizespor (1B), daha sonra çıktığı 30 karşılaşmada aynı sayıda galibiyet aldı (7B, 20M).

Fenerbahçe’yi Süper Lig’de konuk ettiği son 5 maçtan sadece bir puan çıkarabilen Rizespor (1B, 4M), daha önceki 12 karşılaşmada aynı sayıda yenilgi almıştı (4G, 4B, 4M).

Fenerbahçe deplasmanda kötü
Bu sezon deplasmandaki son 3 maçında rakip filelere sadece 1 gol gönderebilen Fenerbahçe, geçen sezonun son 4 dış saha karşılaşmasında toplam 18 gol atmıştı (Maç başına 4.5). Süper Lig’de çıktığı son 28 deplasmanın sadece 4’ünü kaybeden Fenerbahçe (16G, 8B), bu mağlubiyetlerin 2’sini bu sezon aldı.

Ceza sahası dışından en fazla gol yiyen takım Fenerbahçe
Bu sezon ligde skor olarak öne geçtiği maçlarda en fazla puan kaybeden ekip Rizespor (8). Süper Lig’in ilk 6 haftasında ceza sahası dışından en fazla gol yiyen takım Fenerbahçe oldu (4). Süper Lig’de 5. farklı takımının başına geçen Okan Buruk, daha önce yeni kulüpleriyle çıktığı ilk maçların 2’sini kazandı, 2 kez kaybetti.