BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,80
ALTIN 2.398,49
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı koruma planı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) şike ve teşvik soruşturmasında iddialar gerçek çıkarsa ligin korunması için bir dizi önlem paketi hazırladı.

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) şike ve teşvik soruşturmasında iddialar gerçek çıkarsa ligin korunması için bir dizi önlem paketi hazırladı. Federasyonunun masasındaki 5 ayrı formülde öncelik ise Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı ligden düşürmemek.

Yarın UEFA ve Süper Lig'in kaderini görüşecek olan TFF, ilk etapta eksi puan cezalarını gündemine aldı. Fenerbahçe'yi eksi 20, Siyah-Beyazlıları ise eksi 10 puanla lige başlatmayı düşünen federasyonun diğer çözümleri ise birbirinden ağır.              

Bülent Hoca Aziz Başkanı 10'a katladı
Bülent Uygun'un şike soruşturması kapsamında mahkemeye verdiği beyanattan bir servet çıktı.
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Fotospor'un haberine göre, Federasyon'un önündeki formüller şöyle:

1. FORMÜL: Ligden hiçbir takım düşürülmeyecek. Fenerbahçe'nin lig, Beşiktaş'ın kupa şampiyonluğu onaylanacak. Ancak Fenerbahçe lige -10, Beşiktaş ise -15 puanla başlatılacak.

2. FORMÜL: Ligden hiçbir takım düşürülmeyecek. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın lig ile kupa şampiyonlukları elden alınacak. Trabzonspor'a da şaibeli iddialar nedeniyle şampiyonluk verilmeyecek.

3. FORMÜL: Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor ligden düşürülecek. Fenerbahçe Bank Asya'ya -10, Beşiktaş ve Sivasspor -7 puanla başlatılacak.

4. FORMÜL: 1 kereye mahsus olmak üzere şikeciler affedilecek ancak şampiyonlukları iptal edilecek. Ayrıca Futbol Federasyonu'na 10'ar milyon Avroluk ağır bir tazminat ödenecek.

5. FORMÜL: Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor bu sezon ligden men edilecek. Gelecek sezon ise Bank Asya'da top koşturacak.