BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe küme düşürülmeyecek!

Şike iddialarıyla ilgili belgeleri inceleyen Etik Kurul üyelerinden birinin görüşü belli oldu.

Abone ol

Şike soruşturmasında gözler Federasyon Etik Kurulu'nun vereceği kararda. Kurul'un görüşüyle ilgili üyelerden biri oyunu açık etti:

"Bugüne kadar incelediğimiz belgelere dayanarak ne Fenerbahçe ne de başka bir kulüp hakkında küme düşürülmesi yönünde bir karar çıkacağını zannetmiyorum."

Şike Operasyonu kapsamında savcılık iddialarla ilgili kimi belgeleri takımların küme düşüp düşmeyeceğini karar verecek olan Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdi.

Federasyon Etik Kurulu yaklaşık bir haftadır bu belgeleri inceliyor. Etik Kurulu raporu tamamladıktan sonra Federasyon yönetimine verecek ve yönetim bu rapora göre kararını açıklayacak.

Kararın açıklanması için geri sayım başlarken Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı isim vermeden bir Etik Kurulu üyesinin sözlerini köşesine taşıdı.

Altaylı'nın bir arkadaşının balık lokantısında yemek yerken görüp konuştuğunu söylediği Etik Kurul üyesi'nin anlattıklarına göre Kurul şöyle bir çalışma yapıyor:

KURUL NASIL ÇALIŞIYOR

Belgeleri ayırmışlar. Her üye belirli sayıda ve belirli bir konuya ait begeleri alıp inceliyor ve rapor haline getiriyormuş. Aksi takdirde bu kadar çok belgeyi kısa sürede incelemek mümkün olmayacakmış. Belgelerin tamamı okunduktan sonra kurul üyeleri kendi aralarında toplanıp raporları ele alacak ve bir fikir oluşturacakmış. Oluşacak fikre göre Etik Kurulu, Hukuk Kurulu ile birlikte Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'na bu raporları sunacak ve bir "tavsiye karan" iletecekmiş.

Etik Kurul Üyesi kararlarının tavsiye niteliğinde olduğunu belirterek federasyonun buna uymayabileceğinin de altını çiziyor.

BU BELGELERLE KÜME DÜŞÜRÜLMEZ

Ardından ısrarlı sorular üzerine kendi görüşünü şöyle açıklıyor:

"Vallahi emniyette ve savcılıkta bize verilmeyen belgelerde ne var bilmiyorum. Ancak bize verilen belgeler olayın sadece futbol boyutuyla ilgili olanlar. Yani Aziz Yıldırım ve diğer kişiler hakkındaki suçlamalar ne, tam olarak bilmemiz mümkün değil. Ancak futbol açısından konuşmak gerekirse bizim bugüne kadar incelediğimiz belgelere dayanarak ne Fenerbahçe ne de başka bir kulüp hakkında küme düşürülmesi yönünde bir karar çıkacağım zannetmiyorum. Pek çok laf, pek çok iddia var ama ortada somut, küme düşürme gerekçesi olacak pek bir şey yok. Tabii bu nihai fikrim değil. Daha pek çok şey göreceğimizi tahmin ediyorum, ama bugün için bence durum bu. Bu dosyalarla küme düşürme olmaz."