BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,54
ALTIN 2.489,66
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Fenerbahçe iflasın eşiğinde işte kurtuluş reçetesi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, önümüzdeki günlerde başlayacak bağış kampanyası hakkında hesap açığını aştıklarını belirterek bağış yapmayalarını istedi.

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü'nün Mart sayısındaki dergisine açıklamalarda bulunan Ali Koç, bağış kampanyası hakkında konuştu. UEFA ile yapılan Fair Play anlaşmasına göre taahhüt edilen denk hesap açığını aştıklarını belirten Koç, taraftartar maddi anlamda destek istedi.

Önümüzdeki günlerde bu açığın kapanması için bir yardım kampanyası başlatacaklarını duyuran Koç, “Bu denk hesap açığını telafi edecek tek imkan önümüzdeki günlerde başlatacağımız gelir sayılacak destek kampanyamızın başarısıdır."

Şampiyonluk için iddialı bir kadro kurmamızı sağlayacak
"Söz konusu kampanyamızın başarısı, FFP engelini aşmamızı sağlayacak ve gelecek sezonda şampiyonluk yarışında iddialı bir kadro kurmamız için bize daha geniş bir hareket imkanı yaratacaktır." şeklinde konuştu.

Kulüp kontenjanı kalkmalı
Bu sezon hedeflerinin sonuna kadar inanan bir takımla birlikte ligi en iyi şekilde tamamlamak olduğunu belirten Koç, açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Maddi durumlara rağmen, gelecek sezon şampiyonluk kupasını getirmek için, büyük bir titizlik ve yoğunlukla çalışıyoruz. Sistematik olarak devam eden hakem hataları ile çok puan kaybettik. TFF başkanlık seçiminde kulüplerin kontenjanı kalkmalı ve adil rekabet ortamının oluşması için Kulüpler Birliği daha fazla söz sahibi olmalı."