BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe G.Saray'a yine fark attı

Fenerbahçe Ülker sahasında Galatasaray Cafe Crown'ı 95-74 yenerek seride 2-0 öne geçti.

Abone ol
Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin ikinci maçında Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.

Son çeyrekte maça ağırlığını koyan Fenerbahçe Ülker, Tomas, Lavrinovic ve Ukic'in skorer oyunuyla Galatasaray Cafe Crown'u 95-74 yenerek seride 2-0 öne geçti ve şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj yakaladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın ilk 5 dakikasını ev sahibi Fenerbahçe Ülker, 14-8 önde geçti. Ancak oyundan kopmayan Galatasaray Cafe Crown, kolay sayılar bularak skora 14-14 eşitlik getirdi. Hücum ribaundlarında rakibine üstünlük kuran sarı lacivertliler yeniden öne geçti ve ilk çeyreği de 26-20 üstün kapattı.

FENERBAHÇE İKİNCİ ÇEYREĞE HIZLI GİRDİ

İkinci çeyreğe de hızlı giren Fenerbahçe Ülker, farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Rakibine Haluk Yıldırım ve Johnson'ın 3 sayılık basketleriyle cevap veren Galatasaray Cafe Crown, skoru 35-34'e getirerek farkı 1 sayıya indirdi. Savunmaların sertleşmesiyle iki takım da skor üretmekte zorlanırken, soyunma odasına 46-46 eşitlikle gidildi. Ancak Fenerbahçe Ülker'in son saniyede bulduğu basket, hakemler tarafından iptal edilince Galatasaray Cafe Crown ilk devreyi 46-44 önde kapattı.

GALATASARAY AVANTAJ PEŞİNDE

İkinci yarıya etkili başlayan Galatasaray Cafe Crown, dışardan bulduğu basketlerle ilk 2 dakikalık bölümde 5 sayılık bir avantaj yakaladı. Ukic'in üst üste kaydettiği 3 sayılık basketlerle farkın açılmasına izin vermeyen sarı lacivertliler, skora 57-57 eşitlik getirdi. Marko Tomas'ın 3 sayılık basketiyle yeniden öne geçen Fenerbahçe Ülker, rakibinin yaptığı top kayıplarından kolay sayılar bularak farkı açmaya başladı ve son çeyreğe de 73-63 önde girdi.

Son çeyreğe hücumda çok etkili başlayan Fenerbahçe Ülker, üst üste bulduğu sayılarla ilk 4 dakika içinde skoru 87-67'ye getirerek farkı 20 sayıya çıkardı. Farkın açılmasıyla birlikte sarı kırmızılılar oyundan koparken, kolay sayılar bulmaya devam eden Fenerbahçe Ülker, maçı da 95-74 kazandı.

Fenerbahçe Ülker'de Lavrinovic 18 sayı, 6 ribaundla ön plana çıkarken, Tomas 18 sayı, 2 asistle, Ukic de 15 sayı, 6 asist ve 3 ribaundla galibiyette büyük pay sahibi oldu.
Galatasaray Cafe Crown'da ise Johnson'ın 21 sayı, 4 asisti ile Shumpert'in 16 sayı, 5 ribaundluk performansı mağlubiyeti engelleyemedi.

KARŞILAŞMADAN İLGİNÇ NOTLAR
HABERİN DEVAMINDA...[PAGE] 

Elde ettiği skorla toplam 4 galibiyet elde edecek ekibin şampiyonluğa ulaşacağı seride Fenerbahçe Ülker, önemli bir avantajın sahibi oldu.

EV SAHİPLİĞİ GALATASARAY'A GEÇTİ

Play-Off final serisinde geride kalan 2 maçın ardından ev sahipliği Galatasaray Cafe Crown'a geçti.

İlk iki maçta ev sahibi konumundaki Fenerbahçe Ülker'e boyun eğmekten kurtulamayan sarı-kırmızılı ekip, 9 Haziran Perşembe ve 11 Haziran Cumartesi günü Abdi İpekçi Spor
Salonu'nda yapılacak karşılaşmalara ev sahipliği yapacak.

Toplam 4 galibiyete ulaşacak ekibin sezonu şampiyon tamamlayacağı seride 2-0 geriye düşen Galatasaray Cafe Crown, önündeki 2 maçta taraftar desteğini arkasına alarak durumu eşitleme fırsatı arayacak.

Galatasaray taraftarları da final serisinde takımlarını ilk kez 9 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek müsabakada canlı izleme şansı yakalayacaklar.

AZİZ YILDIRIM SALONDA YERİNİ ALDI

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, takımının final serisindeki ilk maçta olduğu gibi yine salondaki yerini aldı.

Yıldırım, yöneticiler İlhan Ekşioğlu, Semih Özsoy ve Nihat Özbağı ile birlikte mücadeleyi takip etti.

Galatasaray'da ise karşılaşmayı salonda yönetim kurulu üyeleri Abdürrahim Albayrak, Ahmet Ocaklı ve Ali Gürsoy ile basketbol şube sorumlusu Hakan Üstünberk izledi.

Ayrıca, Ali Gürsoy'un karşılaşma öncesi Fenerbahçeli yöneticilerin bulunduğu locaya giderek Aziz Yıldırım ve beraberindekilerle el sıkışması dikkat çekti.

DEVRE GERGİN BİTTİ
Karşılaşmının ikinci periyotunun son anlarında pota altında top kaybı yapan Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Oğuz Savaş ile Ömer Onan, periyotun sonunda hakem Murat Biricik'in üzerine yürüdü.

Kendisine faul yapıldığını ileri süren Oğuz Savaş, oldukça sinirli bir şekilde Murat Biricik'e tepki gösterirken, Ömer Onan da aynı şekilde Biricik'e tepki gösteren bir diğer oyuncu oldu.

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Neven Sphaija ile bazı oyuncular, takım arkadaşlarını yatıştırmaya çalıştılar.

Ayrıca hakem masası önünde Galatasaray Cafe Crown'dan Haluk Yıldırım ile Fenerbahçe Ülker Antrenörü Ertuğruy Erdoğan arasında gerginlik yaşandı. Birbirleriyle oldukça hararetli bir tartışma yaşayan ikiliyi, araya giren Galatasaray Cafe Crown Başantrenörü Oktay Mahmuti ayırdı.

Diğer yandan, yaşanan gergin dakikalarda saha tribünlerden bozuk paralar atılırken, karşılaşmanın hakemleri soyunma odasına giderken sözlü tepkilerin hedefi oldular.

FENERBAHÇE ÜLKER'İN BASKETİ İPTAL EDİLDİ

Fenerbahçe Ülker'in ikinci periyotun son saniyesinde Ukic ile bulduğu sayısı, görüntüler izlenerek iptal etildi.

Ukic'in son saniye basketiyle devre 46-46 eşitlike kapanırken, 3. periyotun başlamasından hemen önce yayıncı kuruluşun görüntüleri hakemler tarafından izlendi ve topun elden süre dolduktan sonra çıktığı kararına varıldı.

Galatasaray Cafe Crown, soyunma odasına 46-46'lık skorla gitmesine karşın, devrenin ardından maça 46-44 öne başladı.