BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

IMF'den İngiliz ekonomisine destek

IMF'den hükümetin ekonomik politikasına destek

Abone ol
İngiliz hükümeti, Uluslararası Para Fonunun (IMF) ülke ekonomisiyle ilgili yayımladığı rapordan memnuniyet duyduğunu bildirdi.

IMF bugün İngiliz ekonomisiyle ilgili yayımladığı raporda, hükümetin ekonomi politikasını değiştirmesine gerek olmadığını açıkladı.

IMF yavaş ekonomik büyüme ve artan enflasyonun ''beklenmedik'', ancak geçici olduğunu kaydetti. Kuruluş İngiliz ekonomisinin bu yıl yüzde 1,5, orta vadede ise yüzde 2,5 büyüyeceğini tahmin etti.

Maliye Bakanı George Osborne, ''IMF'nin yürüttükleri stratejide devam eden güçlü desteğini memnuniyetle karşıladığını'' söyledi.

Ancak muhalefetteki ''Gölge Maliye Bakanı'' Ed Balls, raporun rahatlatıcı değil, endişe verici olduğunu, artan işsizliği ve yavaş ekonomik büyümeyi gözler önüne serdiğini bildirdi.
IMF'nin raporunda, ülkedeki enflasyonla ilgili de tahminde bulunuluyor. Kuruluş, bu yıl İngiltere'de enflasyonun yüzde 4 civarında seyredeceğini, 2012'nin sonuna doğru da enflasyonun hedeflenilen yüzde 2 seviyesine ineceğinin tahmin edildiğini açıkladı.