BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.324,99
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Fenerbahçe Giresunspor Türkiye Kupası maçı golleri ve geniş özeti

Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu ilk maçında Fenerbahçe sahasında Spor Toto 1. Lig ekibi Giresunspor ile karşılaştı. Müsabaka sarı-lacivertli ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Bu maçın rövanşı 18,19 veya 20 Aralık'ta Giresun'da oynanacak.

Abone ol

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında sahasında Giresunspor'u 1-0 mağlup etti. Sarı lacivertlilere galibiyeti getiren gol ise Slimani'den geldi.

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Erwin Koeman, Giresunspor karşısında 7 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Kasımpaşa karşısında ilk 11'de forma giyen Harun Tekin, Hasan Ali Kaldırım, Martin Skrtel, Roman Neustaedter, Eljif Elmas yedekler arasında otururken, sakatlığı bulunan Mathieu Valbuena kadroda yer almadı. Koeman, Kasımpaşa maçında 11'de oynayan Mehmet Topal'ı da maç kadrosuna dahil etmedi.

Koeman, bu isimlerin yerine ilk 11'de Berke Özer, Şener Özbayraklı, İsmail Köybaşı, Michael Frey, Diego Reyes, Yassine Benzia ve Yiğithan Güveli'yi oynattı. Fenerbahçe'de Mauricio Isla, Mehmet Ekici, Barış Alıcı ve İslam Slimani ise Kasımpaşa maçında olduğu gibi Giresunspor karşısında da ilk 11'de sahaya çıktı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

20'nci dakikada Benzia'nın pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Mehmet Ekici'nin şutunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

31'inci dakikada Benzia'nın pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Slimani'nin şutunda top yandan dışarı gitti.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0'lık skorla sona erdi.

56'ncı dakikada sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Isla ortaladı. Arka direkte topla buluşan Barış Alıcı'nın şutunda kaleci Anıl topu kontrol etti.

61'inci dakikada Giresunspor savunması çıkarken topu kaptırdı. Topu kazanan Eljif Elmas'ın ceza sahası çizgisinden çektiği şutta kaleci Anıl topun sahibi oldu.

80'inci dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sağ kanattan Mehmet Ekici'nin kullandığı kornerde ceza sahası içindeki Slimani'nin kafa vuruşunda top ağlara gitti: 1-0.

Mücadele başka gol olmadı ve Fenerbahçe sahasında Giresunspor'u 1-0 mağlup etti. Bu maçın rövanşı 18,19 veya 20 Aralık'ta Giresun'da oynanacak.

BERKE ÖZER'İN İLK MAÇI

Fenerbahçe'nin genç kalecisi Berke Özer, sarı-lacivertli formayla ilk resmi maçına çıktı.

Sezon başı Altınordu'dan transfer edilen 18 yaşındaki file bekçisi, ilk kez bir resmi maçta Fenerbahçe kalesini korudu.

İLK TARAFTARSIZ OYNAMA CEZASINI ÇEKTİ

Fenerbahçe, geçen sezon Türkiye Kupası'nda aldığı taraftarsız oynama cezasının ilkini Giresunspor karşısında çekti.

Geçen sezon Beşiktaş'la oynanan yarı final maçında Ülker Stadı'nda yaşanan olaylar nedeniyle sarı-lacivertliler, kupada 3 maç seyircisiz oynama cezası almıştı.

Bu ceza nedeniyle Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşmayı stattan izleyemedi. Yaklaşık 100 Giresunsporlu taraftar ise deplasman tribününden takımlarını takip etti.

ÖZGÜR YANKAYA 3 YIL SONRA KADIKÖY'DE

Fenerbahçe ile Giresunspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu maçında 3 yıl sonra bir ilk yaşandı.

21 Şubat 2015’te Fenerbahçe ile Akhisarspor arasında oynanan müsabakada orta hakem olarak görev yapan Özgür Yankaya, o dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tarafından yönetim şekli beğenilmemiş ve "Yankaya bizim maça bir daha gelemez. Gelse de o stadyumdan çıkamaz" ifadelerini kullanmıştı.

O tarihten bu yana hiçbir şekilde Kadıköy’de görev alamayan Yankaya 3 yıl aradan sonra Fenerbahçe’nin Giresunspor müsabakasında görev yaptı.

FENERBAHÇE: 1 - 0 :GİRESUNSPOR

STAT: Ülker
HAKEMLER: Özgür Yankaya, Alpaslan Dedeş, Yusuf Bozdoğan

FENERBAHÇE: Berke - Şener, Reyes, Yiğithan (Dk.90+1 Skrtel), İsmail, Mehmet Ekici, Isla, Barış (Dk. 80 Mahsun), Benzia, Slimani, Frey (Dk. 27 Eljif)

GİRESUNSPOR: Anıl - Emre, Ferhat, Aykut, Bahadır (Dk. 88 Kürşad), Landel, Kağan (Dk. 67 Dauda), Muhammet, Idazza (Dk.80 Husmani), Fatih, Adama Ba

GOLLER: Dk.80 Slimani (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Fatih (Giresunspor) - Eljif, Berke (Fenerbahçe)