BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,81
ALTIN 2.400,16
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe: Aykut Kocaman istifa etti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve kulübün Futbol Şubesi Sorumlusu Ali Yıldırım görevlerini bıraktı. İstifa kararları "sürpriz" olarak yorumlanıyor.

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman "sürpriz" bir kararla istifa etti.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım'ın kardeşi Asbaşkan ve Futbol Şubesi Sorumlusu Ali Yıldırım da görevinden ayrıldı.

Kocaman'ın istifa dilekçesinin ulaşmasının ardından, Yönetim Kurulu tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Aziz Yıldırım'ın "İkisini de ben kovdum" dediğine ilişkin haberler ise yalanlandı.

Türkiye medyasındaki haberlerde Kocaman'ın istifa kararı "sürpriz" olarak yorumlanıyor.

Sosyal medyadaki mesajlarda, Kocaman'ın Aziz Yıldırım ile transfer politikası konusunda anlaşamadığı iddiası öne çıkıyor.

Milliyet'in internet sitesindeki haberde, Kocaman'ın kimseye kırgın olmadığını ve 2011 ortasından beri devam eden şike iddialarıyla ilgili soruşturma ve dava sürecinin kendisini yıprattığını söylediği aktarılıyor.

Aziz Yıldırım'ın aralarında bulunduğu bazı Fenerbahçe yöneticileri dava kapsamında tutuklanmış ve sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kocaman'ın, istifasıyla ilgili olarak bir basın toplantısı yapması bekleniyor.

Sezonu Türkiye liginde Galatasaray'ın ardından ikinci olarak kapatan Fenerbahçe, 51. Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükseldi ancak bu turda Portekiz takımı Benfica tarafından elendi.