BIST 10.520
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.473,82
HABER /  DÜNYA

Başbakan özür dilemeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Erdoğan’ın ‘iki ayyaş’ açıklamasına sert tepki göstererek, “Bu sözü sarf ed...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Erdoğan’ın ‘iki ayyaş’ açıklamasına sert tepki göstererek, “Bu sözü sarf eden bir Başbakanın mutlaka parlamentodan özür dilemesi gerekir” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Wow Otel’de partisinin MYK toplantısına katıldı. Burada Kılıçdaroğlu toplantıya başkanlık ederken, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ise basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Haluk Koç, siyasetin öfke, kin üzerine kurulu bir çerçevede Türkiye’de yürütülmeye başlandığını ifade ederek, “Maalesef Sayın Başbakanın bir panik atak geçiriyor. Hala ABD’den dönerken yediği bezbol sopasının etkisi üzerinde devam ediyor. Çünkü bakarsanız ağzından sağlık bir siyasetçi sözü çıkmıyor” dedi.
Konuşmasında Başbakan Erdoğan’ın Reyhanlı ziyaretini de eleştiren Haluk Koç, “Kriminolojide bir gerçek vardır. Suçlular suç işledikleri mahalleye geri dönerler ve ne olup bittiğine bakarlar. Suçlu olduğu çok açık net Reyhanlı’ya yani suçlu oldu mahalleye giderek bir zoraki ziyaret yaptı. Bu arada gerek orada gerek dünkü grup konuşmasında CHP’ye dönük vahim suçlamaları oldu. Açıkça takip edilen Reyhanlı’da o bombaları kurup patlamalarını istediniz, MİT uyarısına rağmen önlem almadınız. Sayın Başbakan gücün yettiği kadar CHP’ye iftira atmaya devam et. Emperyalist taşeronlarını yapmaya devam et. Elbet bütün bu yaptıklarının faturasını millete ödeme vakti gelecektir. Terörist diktatör diye suçladığın Esad ile albüm oluşturacak kadar fotoğraf çektirdiniz. Daha sonra Türkiye’nin başına çökenlerle dost oldun, yol arkadaşı oldun” dedi.
Haluk Koç, Başbakan Erdoğan’ın ‘iki ayyaş’ açıklamasına da değinerek, “Sayın başbakan bir açıklamada bulundu. İki ayyaşın çıkarttığı yasa sözü. Kim bu iki ayyaş Sayın Başbakan, bu sözden kastınız nedir? Sana verilen talimatların senden koptuğu an söylüyorsun. Eğer parlamentoda kuruluşundan bu yana kadar yasa çıkartma sürecini mevzuatını takip edecek olursak eğer parlamentoyu ve tüm parlamenterleri kastediyorsan çok açık bir cevabı var Cumhuriyet Halk Partisi’nin. Dilin fren tutmuyor olabilir veya söylediğim gibi bir panik atak geçiriyor olabilirsin ama bu sözü sarf eden bir Başbakanın mutlaka parlamentodan özür dilemesi gerekir. Başbakan siyasi sorumluluğu olan kişi bu kişi sokak ağzı ile konuşamaz. Açıkça özür dileme borcu var. Bunu nerede hangi koşulla yapacak bilmiyorum. Hukuk devletini bir takım inanç temelli yasama şekline çevirmeye çalışıyor” dedi.
(İHA)