BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe 2'de 1 kaybediyor!

Lig'de bu hafta deplasmanda K.Karabükspor'a konuk olan Fenerbahçe, ayağına gelen fırsatları değerlendiremedi ve deplasman fobisini sürdürdü

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta mücadelesinde Karabükspor deplasmanına konuk olan Fenerbahçe sahadan 2-1 yenik ayrıldı ve deplasmanda kazanamama fobisini sürdürdü.

Karabükspor'un golleri ilk yarıda Florin Cernat ve Birol Hikmet'ten gelirken Fenerbahçe'nin tek golünü frikikten Alex de Souza kaydetti. Sarı lacivertlilerin kaptanı Alex, bir de penaltı vuruşundan yararlanamadı.

FENERBAHÇE AĞIR YARALI
MAÇTAN ÇARPICI KARELER İÇİN TIKLAYIN...


Karabükspor evinde aldığı bu galibiyetle lig tarihinde Fenerbahçe'yi ilk kez mağlup etmeyi başarırken evindeki galibiyet serisini de 5 maça çıkardı. Son iki deplasman maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Samsunspor'a yenilen Fenerbahçe ise, Karabükspor'a da yenilerek zirve yolunda büyük yara aldı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 51 puanda kalırken lider Galatasaray'la arasındaki fark 6'ya çıkmış oldu. Karabükspor ise 28 puanla 15. sıraya yükseldi ve düşme hattının üzerine çıktı.

Fenerbahçe gelecek hafta sahasında Sivasspor'u konuk ederken Karabükspor deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacak.

İLK ATAK KARABÜK'TEN

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı ev sahibi ekip Kardemir Karabükspor'dan geldi.

Fenerbahçe'de Reto Ziegler, orta sahada yaptığı top kaybı sonrasında Mehmet Yıldız önce İsviçreli futbolcuyu ardından Joseph Yobo'yu çalımladı ve ceza sahası içine doğru hareketlendi.

Kaleci Volkan ile karşı karşıya kalan Mehmet Yıldız'ın vuruşunu tecrübeli eldiven güçlükle kornere çeldi ve mutlak bir gol pozisyonuna engel oldu.

FENER ZORLANDI

Bu sezon deplasmanda oynadığı maçlarda zorlanan Fenerbahçe, Karabükspor karşılaşmasında da mücadeleye tutuk başladı.

Ev sahibi ekip Karabükspor, maçın başında Mehmet Yıldız ve Florin Cernat'la sarı lacivertliler'e zor anlar yaşatırken Fenerbahçeli oyuncular organize olmakta güçlük çekti. Fenerbahçe'nin ataklarını başlatan Alex de Souza, Karabükspor'lu Ragued'in markajından kurtulmakta zorlandı.

Mücadeleye sağ kanatta başlayan Caner Erkin de sol kanattaki Miroslav Stoch ile sık sık yer değiştirdi ve rakip Karabükspor savunmasının dengesini bozmaya çalıştı.

STOCH VE SERDAR'IN HATASI!

Karşılaşmanın 45. dakikasında Karabükspor rakip yarı alanda gol için bastırırken Stoch'un hatasında Cernat takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

Fenerbahçe savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topta Stoch kendi kalesine doğru ters bir pas atınca Cernat bir anda kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Başarılı futbolcu bekletmeden vuruşunu yaptı ve takımını 1-0 öne geçiren isim oldu.

Bu golün şokunu henüz atlatamayan Fenerbahçe 45+1'de bu kez Serdar Kesimal'in Karabük yarı alanında yaptığı top kaybı sonrasında kalesinde ikinci golü gördü.

Sarı lacivertlilerin beraberlik için yüklenirken savunmadan ileriye çıkan Serdar Kesimal top kaybı yaptı. Ani atak şansı yakalayan Karabükspor'da Birol Hikmet topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0'a getirerek takımını soyunma odasına 2 farklı üstünlükle götürdü.

ALEX'TEN KRİTİK VURUŞLAR

İkinci yarıda farkı kapatmak isteyen Fenerbahçe Alex'le farkı 1'e indiren golü buldu ancak Brezilyalı 2 dakika sonra penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Karabükspor kalesini tam karşıdan gören bir noktada yerde kalan Alex de Souza, frikik atışında topun başına geçti ve kaleci Tomic'i mağlup eden golü atmayı başardı.

Bu golden 2 dakika sonra Stoch'un şutunda Karabükspor savunmasında Jahic topa ceza sahası içinde elle müdahale edince hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi.

Bir kez daha topun başına gelen kaptan Alex de Souza, vuruşunda kale direğini nişanlayınca beraberliği getiren golü atmayı başaramadı.

FOBİ DEVAM EDİYOR

Şampiyonluk yarışında Galatasaray'ı takibini sürdüren Fenerbahçe, Karabükspor deplasmanında aldığı 2-1'lık mağlubiyetle büyük yara aldı.

Ligde oynadığı son 11 deplasman maçında sadece 2 galibiyet alabilen sarı lacivertliler 5 mağlubiyet ve 4 beraberlikle dış saha fobisini sürdürdü. Deplasmanda en son 6. hafta mücadelesinde Mersin İdman Yurdu'nu 2-1 mağlup eden sarı lacivertlilerin o tarihten bu yana yüzü gülmedi.

Sarı lacivertli ekip ayrıca son iki deplasman karşılaşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 3-2, Samsunspor'a 3-1 yenildikten sonra Karabükspor'a da mağlup oldu.

KARABÜK 'DİRENE DİRENE'

Fenerbahçe'yi sahasında mağlup etmeyi başaran Karabükspor, ligde oynadığı son 6 maçtan 4 galibiyet alarak ligde kalma umutlarını arttırdı.

Kendi evinde oynadığı son 5 maçın tamamını kazanan Karabükspor, sahasında son olarak 16. haftada Mersin İdman Yurdu'na 5-3 kaybetmişti.

FENERBAHÇE AYAĞINA GELEN REKORU NASIL KAÇIRDI?
AYRINTISI BİR SONRAKİ SAYFADA
[PAGE]


FENER 3000 DİYEMEDİ

Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor maçını kazanmayı başarabilseydi lig tarihinde 3 bin puanın üzerine çıkan ilk takım olacaktı.

Lig tarihindeki 54 sezonda, bugüne dek çıktığı 1757 maçta 2 bin 998 puan toplayan sarı-lacivertliler, Karabük deplasmanında aldığı mağlubiyetle bu şansı elde edemedi.

23. haftada Mersin İdmanyurdu maçında aldığı galibiyetle, lig tarihindeki 1000. galibiyetini elde eden ilk ekip olan sarı-lacivertliler, geçen sezon 13. haftada Fenerbahçe'nin Bucaspor'u 5-2 yendiği maçta 3000. gole ulaşan ilk takım unvanını almıştı.


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
4. dakika Fenerbahçe'de Ziegler'in orta sahada kaptırdığı topla ilerleyen Kardemir Karabüksporlu Mehmet Yıldız, ceza sahasının içinden sert vurdu, ancak Volkan meşin yuvarlağı kornere çeldi.
6. dakikada İlhan Parlak ile başlayan Kardemir Karabükspor atağında ceza sahasında topla buluşan Mehmet Yıldız'ın vuruşu defans oyuncularından döndü. Serdar Kesimal, meşin yuvarlağı kornere atarak tehlikeyi önledi.
25. dakika sol kanattan Ziegler'in ceza sahasına ortaladığı topa Sow kafayla vurdu. Meşin yuvarlak direğin kenarından dışarı çıktı.
33. dakikada Fenerbahçe'nin ceza yayının önünde kazandığı serbest vuruşta, Stoch'un şutunda defansa çarpan top kornere çıktı.
41. dakikada ev sahibi takımda ceza sahasının dışında topla buluşan Cernat'ın vuruşu direğin yanından auta gitti.
44. dakikada Stoch'un hatalı pasında ceza sahasının içinde topla buluşan Cernat, düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.
45. dakikada sağ kanatta topu alan Kardemir Karabüksporlu Mehmet Yıldız, ceza alanın içinde meşin yuvarlağı Birol Hikmet ile buluşturdu. Bu futbolcu, yaptığı vuruşla takımına 2 farklı üstünlüğü getiren golü kaydetti: 2-0.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
51. dakikada Fenerbahçe'den Alex'in ceza alanı yayının hemen önünden vurduğu top defans oyuncularına çarparak direğin hemen yanından kornere çıktı.
66. dakikada ceza alanın hemen dışında Regaud, Alex'e faul yaparak düşürdü. Alex'in kullandığı serbest vuruşta, top ağlarla buluştu: 2-1.
68. dakikada Stoch'un ceza sahasının dışından yaptığı vuruşta, hakem Fırat Aydınus, Kardemir Karabüksporlu Jahic'in elle oynadığı gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Alex'in kullandığı penaltı atışında top direkten döndü.
77. dakika Alex'in yaklaşık 35 metreden kullandığı serbest vuruşta yaptığı ortada Sow'un kafa vuruşda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
80. dakikada Birol'un kendi sahasından gönderdiği ara pasında topla bulaşarak ilerleyen Mehmet Yıldız, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Kaleci Volkan'ın açısını kapattığı Mehmet Yıldız, müsait pozisyonu değerlendiremedi.
82. dakikada Uğur'un sağ kanattan yaptığı ortayla ceza sahası içinde topla buluşan Cernat, defans oyuncularının müdahalesiyle pozisyondan yararlanamadı.
86. dakikada Alex'in kullandığı korner atışında müsait pozisyonda topla buluşan Baroni, kötü bir vuruş yaparak takımını bir golden etti.

-Kardemir Karabükspor: 2 - Fenerbahçe: 1

Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu 
Kardemir Karabükspor: Tomic, Birol, Cernat  (Dk. 89 Erdem), Seric, İlhan Parlak  (Dk. 90 Bilal -), Mabiala, Mehmet Yıldız  (Dk. 85 Ergin), Hakan Söyler, Jahic, Ragued, Uğur 
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Orhan Şam  (Dk. 79 Selçuk Şahin), Serdar Kesimal, Yobo, Ziegler  (Dk. 64 Dia), Mehmet Topuz, Cristian Baroni, Caner Erkin, Stoch  (Dk. 79 Bienvenu), Alex, Sow
Goller: Dk. 44 Cernat, Dk. 45 Birol Hikmet (Kardemir Karabükspor), Dk. 66 Alex (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 38 Mabiala, Dk. 68 Jahic, Dk. 90 Erdem (Kardemir Karabükspor), Dk. 83 Caner (Fenerbahçe)