BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.434,26
HABER /  MEDYA

Fehmi Koru'dan Erdoğan'ı kızdıracak benzetme

Yazar Fehmi Koru, Cumhurbakanı Erdoğan'ı üstü örtülü darbeyle devrilen ABD Başkanı Nixon'a benzetti.

Abone ol

Yazar Fehmi Koru, Erdoğan'ın ruh halini kendisine kurulan komploya karşı tehditler savuran ve sinirlerine hakim olamayan Nixon'a benzetti.

Komplo teori uzmanı yazar, Habertürk gazetesindeki köşesinde, Erdoğan ile tezgah olarak gördüğü Watergate skandalıyla görevinden uzaklaşmak zorunda kalan ABD Başkan Nixon arasında benzerlik kurdu.

Yazar, skandalda suçlanan kişilerin bunca yıl geçmesine rağmen Nixon ve yakın çalışma arkadaşlarıyla birebir ilişki kurulamadığına dikkat çekti.

Gezi olaylarında ve 17-25 Aralık operasyonlarının hedefinde olduğu iddia edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine komplo kuranların istediği gibi mi hareket ediyor?

Fehmi Koru'ya göre Erdoğan'ın hırçın halinin kendisine karşı kurulan komployu amacına ulaştırabilir. İşte o yazının ilgili bölümü:

KOZLARI KALMAYINCA SONU GELDİ

"Bizde olan biteni "AK Parti hükümetine karşı bir darbe girişimi" veya "komplo" olarak görenlerin, Nixon'un son iki yılını biraz daha yakından incelemesinde yarar var.

Mücadelede yapılmaması gerekenleri yaptı Nixon; daha doğrusu oyunu kuranların kendisinden bekledikleri gibi davrandı. Küfürler etti. Sağı solu suçladı. Tehditler savurdu. Attığı her adımda elindeki kozları belli etti; kozları kalmayınca da...
Sonu geldi.
Peki, şimdilerde ülkemizde bir "komployla" karşı karşıya olduklarını düşünenler nasıl davranıyor?
Gözlerimizi kapatalım ve 12 yıldır siyasi hayatımızın değişmez figürlerinin kendilerine yönelik bir "oyun" kurulduğunu fark edince insiyaki olarak nasıl davranacaklarını düşünelim...
Evet, aynen öyle, kendilerinden beklendiği gibi davranıyorlar...
Katılanların çoğunun üzerlerinde oynanan "oyun"u fark etmediği gösterilere katılanları cezaevlerine gönderecek tedbirler almaya kadar...
Ben yine de umutluyum, bunun bilinmesini isterim..."