BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Fehmi Koru Gül için AK Parti'ye formül önerdi

Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen Fehmi Koru, AK Parti'nin başına geçecek isim için ilginç bir öneride bulundu.

Abone ol

Habertürk si yazarı Fehmi Koru, AK Parti'de Gül'ün ismi öne çıkacaksa genel başkanlık seçiminin devir teslim töreninden sonra yapılabileceğini yazdı.

27 Ağustos'ta AK Parti yeni liderini seçecek. 28 Ağustos'ta ise Erdoğan Çankaya'ya çıkacak. Abdullah Gül partisine dönme kararı aldı. Peki bu sıkışı takvimde neler olacak?

Abdullah Gül'ün yakın isimlerden Fehmi Koru, 15 günlük kritik süreci yorumladı. 27 Ağustos'ta yapılmasına karar verilen AK Parti olağanüstü kongresini ele alan yazar, kongre tarihinin 27 Ağustos olarak belirlenmesinden her türlü anlamın çıkabileceğini savundu.

Yazar, pek çok yorumcunun bu gelişmeyi AK Parti içi liderlik çekişmesinin başladığı sonucuna vardığına dikkat çekti

Zorlukları aşarak bugünlere gelmesini bilen partinin macerayı değil "ideal yolu" seçeceğini yazan, Koru, "en ideal yolun" ne olduğunu köşesinde paylaştı.

GÜL OLACAKSA GENEL BAŞKAN SEÇİMİ ERTESİ GÜNE BIRAKILABİLİR

"Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan karizmatik bir lider; AK Parti onun başında bulunduğu yıllar boyunca, sadece izlenen politikaların değil, liderinin karizmasının da yararını gördü. Ancak Tayyip Erdoğan Çankaya'ya çıktıktan sonra, istese ve çaba gösterse de, partisinin oylarına katkı sağlayan rutinin dışında kalacaktır.
AK Parti için miting düzenleyemeyecek, vatandaştan oy isteyemeyecektir.
Bundan sonra AK Parti kendi başının çaresine bakmak zorunda. Çare ise, başına, halkın ilgisini ve kendisini iktidarda tutan yüksek oyu çekmeye devamı sağlayacak birini geçirmektir.
Kim olabilir bu kişi?
Sanıyorum, 15 gün sonra toplanacak AK Parti Kongresi'nin delegeleri kendileri ve ülkeleri için tarihi önemde bir karar vereceklerinin farkındadır.
Liderlerini Çankaya'ya çıkarmayı başaran bir siyasi kadro olarak, iktidarda kalmalarını sağlayacak yeni bir genel başkanı da bulacaklardır.
Abdullah Gül ise Abdullah Gül, bir başkasıysa, o...
Eğer kararları "Partime döneceğim" mesajı veren Gül'den yana olacaksa kongrenin devir-teslim töreninden bir gün önce toplanacak olması buna engel teşkil etmez; delegelerin toplanıp genel başkan seçimini ertesi güne bırakmaları istenilen sonucu almaya yeter...
Yeter ki, "en doğru tercih" kararları o yönde olsun...
Önlerinde istişareyle geçirecekleri 2 hafta gibi azımsanmayacak bir süre var..."