BIST 9.555
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.476,21
HABER /  GÜNCEL

Zekeriya Öz'ü kendi attı, kendini atadı!

Hakim/Savcı lojmanlarında ilginç olay. Zekeriya Öz, Bolu'ya atanınca kendini site yöneticisi ilan eden kadın hakim, kendi mahkemesinde de bu kararı onadı.

Abone ol

Hakim ve savcıların oturduğu İstanbul Bahçelievler’deki lojmanlarda yönetici krizi çıktı. İlginç kriz, site yöneticisi olan Ergenekon davası savcısı Zekeriya Öz’ün Bolu’ya atanmasının ardından başladı.

Hakime A.Ç., kendini yönetici ilan etti. Site defterlerinin tarafına verilmesi için de başında bulunduğu mahkemeden karar çıkarttı.

ZEKERİYA ÖZ'DEN DEFTERİ İSTEDİ!

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde bulunan hâkim ve savcılara ait lojmanlarda ilginç bir olay yaşandı. Zaman'ın haberine göre, site sakinlerine hiçbir resmi çağrı yapılmadan çok düşük katılımla gerçekleştirilen toplantıdan sonra Bakırköy Asliye Ceza hâkimlerinden A.Ç., ‘yönetici’ seçildiğini ilan etti. Ardından hâkim, site defterlerini talep etti. Eski yönetici kamuoyunun yakından tanıdığı Ergenekon davası Savcısı Zekeriya Öz’dü. Resmi seçim olmadığı halde talep karşısında şaşıran Öz, A.Ç.’nin talebini kabul etmedi.

KENDİ MAHKEMESİ'NDE KENDİ KARAR ALDI!

Asıl ilginçlikler bundan sonra yaşandı. Hâkim A.Ç., 25 Haziran 2014 tarihinde yönetim defterlerini almak için kendi görev yaptığı mahkemeden karar çıkarttı. Bakırköy Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanlığı’na yazı gönderen A.Ç., önceki yönetimin lojmana ait tutulan defterlerin tarafına teslim edilmesini talep etti. Hâkimi olduğu mahkemenin ‘görev alanına girer’ yazısına mahkeme karar numarası ekleyen A.Ç.’nin resmi yazıdaki konu hanesini ise boş bırakması dikkat çekti.

İKAMET EDİYOR AMA BOLU'YA ATANDI

İşte A.Ç’nin lojman defterlerini isteme yazısı: “19 Haziran 2014 tarihinde kat maliklerince yapılan genel kurul toplantısı sonucu Bahçelievler Adliye Lojmanı yöneticisi olarak seçildim. Yönetim kurulu olarak önceki lojman yöneticisi olan Zekeriya Öz’e karar defterlerini ve lojman yönetimine ait banka hesap numarasının tarafımıza tevdii talep edilmiş olup telefonla birçok kez aranmasına rağmen karar defteri ve diğer belgeler tarafımıza tevdii edilmemiştir. Lojmanla ilgili zaruri giderlerin tespit edilmesi, apartman görevlisinin maaş ve sigorta işlemlerinin yapılması için ivedi olarak belgelerin ve banka hesabının bildirilmesi gerektiğinden karar defterinin ve diğer belgelerin yeni yönetime tevdi edilmemesi nedeniyle birtakım sıkıntılar söz konusudur. Önceki yönetimin de karar defterleri ve belgeleri ibraz etmemesi nedeniyle yeni yönetim kurulu tarafından ibrazına da karar verilememiştir. Bahçelievler adliye lojmanı A blokta ikamet eden ancak Bolu Cumhuriyet Savcılığı’na ataması yapılan Zekeriya Öz’de bulunan karar defteriyle hesap bilgilerinin yeni yönetime tevdii için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.”

EŞİ MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ!

Kamuoyu, hakime A.Ç.’yi daha önce farklı konularla gündeme gelmesiyle tanımıştı. A.Ç.’nin eşi savcı N.Ç.’nin, uyuşturucu baronu Mahmut Çelik’in yeğeninin kokainle yakalanması olayında, şüpheliyi rüşvet karşılığında serbest bıraktığı ortaya çıkmıştı. Yargıtay’ın 10 ay hapse mahkum ettiği N.Ç., meslekten ihraç edilmişti.