BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

FBI bile şoke oldu

FBI'ın peşinde olduğu Türk hacker yakayı ele verdi ancak 5 yılda tam 500 milyon dolarlık bir vurgun yaptığı ortaya çıktı!

Abone ol 5 yılda 500 milyon dolar vurgun yaptığı iddia edilen “Chao” lakaplı Türk hacker Çağatay Evyapan İstanbul’da yakalandı. Evyapan’ın peşine düşen FBI ajanlarını internet sitesinde atlattığı ortaya çıktı.

FBI tarafından bilişim suçluları arasında en çok arananlar listesinde bulunan Türk hacker Çağatay Evyapan İstanbul Tuzla’da yakalandı. Tuzla’da bir villaya düzenlenen operasyonda Evyapan ve beraber çalıştığı iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.

Polisin adresi tespit edilen Evyapan’ı ciddi bir suç işlediğini kanıtlamak için operasyon gününe kadar gerek sanal ortamda, gerekse fiziksel olarak 3 ay boyunca adım adım izlediği ortaya çıktı.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) mensuplarının da peşinde olduğu Evyapan’ın sanal ortamda dolandırıcılık yapan kişilere “bilirkişilik” ve “aracılık” yapan dünyadaki 4 kişiden biri olduğu açıklandı.

Evyapan’ın yakalanmaması durumunda bir ABD bankasından 5 milyar dolarlık soygun yapma hazırlığında olduğu iddia edildi.

FBI, yakalamaya çalıştığı Evyapan’ın imalatını yaptığı kredi kartı şifre kopyalama düzeneklerini pazarladığı ve çok özel üyelerin girebildiği internet sitesine ‘hacker ajanlar’ soktu. Ancak Evyapan’ın burada kullandığı “Chao” rumuzu dışında hiçbir adres ya da kimlik bilgisine ulaşılamadı.

YENİ HABERLEŞME SİSTEMİ KURMUŞLAR
Çağatay Evyapan’ın polisin teknik takibinden kurtulmak için telefon kullanmadığı saptandı. Evyapan ve ekibinin, internette birbirleriyle ve kredi kartı bilgilerinin kopyalanmasında kullanılan aletlerin pazarlanması için irtibat kurdukları kişiler ile iletişime geçmek için yeni bir sistem geliştirdikleri belirlendi.

Bu sistemle örgüt üyeleri ve irtibata geçtikleri kişilerin, kriptolama sistemine sahip elektronik posta adreslerinden yolladıkları mesajlarla iletişim kurdukları anlaşıldı.

Başkalarına ait kredi kartı bilgilerini elde ederek bu kartlardan para da çeken suç örgütünün lideri Evyapan’ın Tuzla’daki villasında ele geçirilen bilgisayarlara kopyalanmış ve başkalarına ait olan 10 bin adet kredi kartı bilgisine de ulaşıldı.

Çağatay Evyapan ve yardımcısı Hakkan Öztan ile Habib Bayram ve Samet Yağcı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Ümraniye Cezaevi’ne konuldu. Diğer 3 kişi ise serbest bırakıldı.