BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.438,97
HABER /  EKONOMİ

Faturada fazla ücrete son!

BTK tarafından, tüketicilerin hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla yapılan düzenleme kapsamında kısa numaralar her yöne pakete dahil ediliyor.

Abone ol

Cep telefonunda avantajlı paket kullananlara müthiş haber! BTK tarafından yapılan yeni düzenleme 1 Şubat'ten itibaren geçerli olacak.İşte detaylar...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sabit ve mobil telefonlardan 182 (Hastane Randevu), 185 (Su Arıza), 186 (Elektrik Arıza), 150 (Başbakanlık İletişim Merkezi) gibi kısa numaralara yönelik aramaların abonelerin tarife paketlerindeki her yöne görüşme süreleri kapsamına alınacağını söyledi.

FAZLADAN ÜCRET ÖDENMEYECEK

Bakan Yıldırım, daha önce 444'lü numaraların, abonelerin tarife paketlerindeki her yöne görüşme süreleri kapsamına alınmasına ilişkin başlatılan uygulamanın genişletileceğini ifade etti. Yıldırım, ''Vatandaşlarımız abone oldukları her yöne paketler kapsamında sahip oldukları dakikaları, kısa numaraları ararken de kullanabilecek ve fazladan ücret ödemek zorunda kalmayacaklar'' dedi.

Bakan Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından, tüketicilerin hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla yapılan düzenlemenin 1 Şubat 2013 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacağını söyledi.

SINIR GELDİ

Kısa numara aramaları için tüketicilere uygulanacak ücretlerde işletmeciler bazında da bazı üst sınırlar getirildi. İşletmecilerin, söz konusu karara uygun olarak revize edecekleri son kullanıcı tarifelerini BTK'ya sunması ve yeni tarifelerle ilgili tüketicileri bilgilendirmeleri gerekiyor.

Diğer taraftan, söz konusu düzenleme ile birlikte kısa numaraların aranması karşılığında Türk Telekom tarafından diğer işletmecilere uygulanan arabağlantı ücretlerinde de değişiklik yapıldı. Yeniden düzenlenen arabağlantı ücretleri, 1 Şubat 2013'ten tarihinden itibaren uygulanacak.