BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,06
ALTIN 2.469,07
HABER /  DÜNYA

FATMA ŞAHİN’DEN SERT SÖZLER: HADDİNİ BİLECEKSİN!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP Milletvekili Kamer Genç’in hafta içerisinde kendisi için yaptığı konuşmalara tepki göster...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP Milletvekili Kamer Genç’in hafta içerisinde kendisi için yaptığı konuşmalara tepki göstererek, “Haddini bileceksin. Hakkı bileceksin. Bir Anadolu kadınına asla bu lafları atamazsın. O yürek yok. O cesaret yok. Özrü başkasına diletti” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde düzenlenen AK Parti Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ile Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, CHP Milletvekili Kamer Genç’e tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, söylenen sözleri çok çirkin bulduğunu belirterek, “Bu hafta Türkiye’nin gündemini sallayan, Sayın Bakanımıza yapılan o ahlaksızca, o terbiyesizce davranışından dolayı kınıyorum” diye konuştu.
Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin ise yapılan davranıştan duyduğu rahatsızlığı ifade ederek, “Geçen gün mecliste, size ve sizin şahsınızda bütün hanımlara, bir milletvekilinin yapmış olduğu çirkin lafları, özellikle nefretle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Bizim yüce önderimiz, yüce Peygamberimizin bir kelimesi ile ona bir cevap vermek istiyorum. Allah Resulü, ‘Utanmazsan dilediğini yap’ diyor. Utanmazsanız, dilediğinizi yapabilirsiniz. Dilediğinizi söyleyebilirsiniz. Utanmadığı için size ve sizin şahsınızda hanım bacılarımıza ve beyin ötesindeki, zihinlerindeki kadına verdiği değeri nasıl ifade etmek istediklerini de son tezahürü olarak, açıkça bu millet, bu insanlar görmüş oldu. Onları lanetliyor ve kınıyoruz” şeklinde konuştu.
Bakan Şahin yaptığı konuşmada, “Sayın Başbakanımızın liderliğinde, önderliğinde yola çıkarken halkımızla beraber, halkımız için dedik. Teşkilatımız ile beraber, teşkilatımız için dedik. Siyaset etme tarzını siyasetimizin ve icraatımızın sürekli kalite noktasına gitmesi noktasında çok önemli mesafeler kaydettik. Etik siyaseti, ahlak siyaseti, fikir siyaseti, düşünce siyaseti ile bu ülkenin yolunu açacağız, bu ülkenin aşılamayacak engellerini aşacağız dedik. Siyaset etme tarzının ve siyasetteki kalitenin, kaliteli, insanların siyasete girmesiyle olabileceğine inandık. Siyasetin bir takım işi olduğunu, siyasetin ‘Ben’ deme değil, ‘Biz’ demek olduğunu ve her makamın kendine olan görevini iyi yapması ve herkesin birbirine olan saygısı ile huzurun ve barışın geleceğine inandık. Bizim inancımızda bir insanı diğer insandan üstün kılan şey, davranışlarıdır. Bir insanı diğer insandan üstün kılan şey güzel ahlakıdır. Bir insanı diğer insandan üstün kılan şey kafatası değil, insan olmasıdır. Gönlüdür, aklıdır ve vicdanıdır. Bunu yükseltebilenler, bunu yükselen bir değer haline dönüştürebilenler, bu yolculukta kazanacaktır” dedi.
Siyaseti, kötü bir temelden devraldıklarını söyleyen Şahin, “Biz siyasetin ezberini bozuyoruz. Rekabet üzerine, birbirini yok etme üzerine, fitne, fesat ve dedikodu üzerine kurulmuş bir binayı, yeniden yapılandırıyoruz. Temeli ahlak üzerine, etik üzerine, edep üzerine ve kardeşlik üzerine kuruyoruz” ifadelerini kullandı.
Çözüm sürecini de değerlendiren Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:
“Önemli bir süreçteyiz. Çözüm sürecindeyiz. Aslında bin yıllık kardeşliği olan, aynı Adem ile Havva’nın soyundan gelen, aynı coğrafyanın insanlarının, sen şucusun, sen bucusun, sen şu ırktan geldin, sen şu dinden geldin, sen şu cinsten geldin deyip ayrıştırıp fitne tohumu ile kendi içerisinde kapıştırdılar. Bundan da birileri beslendi. Birileri siyaset etme tarzını kanın, gözyaşının, canının üzerinden götürdü. Ne zaman ki bir şehit olsa, şehit cenazelerinde ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diyenlere ‘Gelin kardeşler şehitler ölmesin’ dediğimiz zaman masadan yok olduklarını görüyoruz. Vatan bölünmesin diye mücadele ettiğimiz zaman bunun bir söylem olduğunu, ‘Gelin birlikte eylemi birlikte ortaya koyalım’ dediğimiz zaman yok olduklarını görüyoruz.”
Şahin, “Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin’in bahçıvanı bana bu gülü getirdi ve dedi ki; ‘Birileri size taş atıyor, ben size o taş atanların yerine gül getirdim bakanım’ dedi. Ben de ona şöyle söylüyorum: Herkese taş atılmaz. Hele Şahinbey’in, Şehitkamil’in torununa hiç taş atamazsın. Haddini bileceksin, hakkı bileceksin. Bir Anadolu kadınına asla bu lafları atamazsın. Hele benim arkamda dimdik Şahinbey’in torunları varken, Şehitkamil’in torunları varken, Oğuzeli varken, bu milletin duası varken, sen hiçbir şey yapamazsın. Yapamadı, parlamentoya giremedi. O yürek yok, o cesaret yok. Özrü başkasına diletti. Allah’ın izniyle ondan 100 bin lirayı kazanacağım ve yetimin, yoksulun, yaşlının yanına gidip o parayı onlara harcayacak şekilde hayır duasını alacağım” şeklinde konuştu.
Bakan Şahin, yaptığı konuşmanın ardından AK Parti ailesine katılan yeni üyelere AK Parti rozeti taktı.
(İHA)