BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,68
ALTIN 2.407,71
HABER /  GÜNCEL

Fatma Şahin 'Kuzey Şehir'de incelemelerde bulundu

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “en büyük projelerimden biri” dediği “Kuzey Şehir” projesinde incelemelerde bulundu.

Abone ol

Yaklaşık 8,5 milyon metrekare alanda 250 bin nüfuslu yerleşim alanı yapılması düşünülen “Kuzey Şehir”de çalışma arkadaşları ile birlikte incelemeler yapan Şahin, buranın gelecekte Gaziantep’in kalbi konumunda olacağını ifade etti.

Kuzey Şehir’in yapılacağı alanı ve etrafında bulunan mahalleleri de gezen Şahin, burada oturan vatandaşların görüşlerini de aldı. Vatandaşlardan gelen talep ve istekleri değerlendireceklerini vurgulayan Şahin, “Biz bugün Büyükşehir ve GASKİ’nin teknik ekibi ile geldik. Sizlerden gelen isteklere açığız ve değerlendireceğiz. Sizi mağdur etmeden ve sıkıntıya sokmadan elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bir insana ve bir ağaca zarar vermeden bu işi yapmak istiyoruz” dedi.

Bölgede oturan vatandaşların hassasiyetini çok iyi anladığını ve buna göre hareket edeceklerini açıklayan Şahin, fıstık ağaçlarının hiçbir şekilde zarar görmeyeceğini söyledi. Şahin, “Bakın biz fıstık parkı yaptık. Bir tane bile fıstık ağacı yıkmadık. O açıdan rahat olun. Biz arkadaşlarımız ile bugün burada saha incelemesi yaptık. Nerede neyin olup olmayacağına hep birlikte ekip olarak karar vereceğiz” değerlendirmesini yaptı. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 50 bin konut “Kuzey Şehir” projesi için Büyükşehir Belediyesi imar planına göre esas kurum görüşlerini alarak, hali hazır ve jeolojik etüt haritalarını hazırlamıştı.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Dündarlı, Karacaburç, Karacaören ve Yalangoz mahalle sınırları içerisinde ilk etapta tapulama harici olarak görünmekte iken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in bakanlıklar düzeyindeki görüşmeleri ve merkezi yönetimin destekleri neticesinde söz konusu alanın önce maliye hazinesi, ardından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı adına devri gerçekleştirilmişti.