BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.435,44
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Fatih Altaylı: Volkan Demirel'e yapılan ayıptır

Fenerbahçe'de Volkan Demirel'in affedilmesi üzerine konuşan Fatih Altaylı, "Volkan Demirel'e yapılan ayıptır" dedi. Altaylı, Burak Yılmaz'ın Beşiktaş'a gelişi için ise ''Belki aynı sahtekarlığı şimdi Beşiktaş formasıyla yapacak? O zaman da kızacaklar mı?'' ifadelerini kullandı.

Abone ol

Ara transfer döneminde bütün takımlar kadrolarına takviyeler yapmaya çalışırken özellikle Burak Yılmaz'ın yeniden Beşiktaş forması giyecek olması, Fenerbahçe'de Volkan Demirel'in affedilmesi ve Fatih Terim'in yaptığı açıklamalar spor kamuoyunda gündemi teşkil eden konular arasında yer alırken Fatih Altaylı, Bloomberg HT'de Emin Çağlar'ın sunumuyla yayınlanan Spor Saati programında gündem değerlendirmesinde bulundu.

''VOLKAN DEMİREL'E YAPILAN AYIPTIR''
Fenerbahçe'de kaptan Volkan Demirel'in affedilmesini de değerlendiren Altaylı şunları söyledi:

"Ali Koç'un açıklaması neydi? Volkan'ı günahım kadar sevmem, gazetemin muhabirine, doğru olan bir haberine kızıp küfür ediyor, çok sevdiğim bir arkadaşımı, Vedat Danacı'ya da 'Seni karının yanından, yatağından aldırırım' diyor, bu yüzden sevmiyorum. Benim için bitik bir adamdır bu lafından ötürü. Ama bu çocuğa yapılan ayıptır. Suçu ne bilmiyoruz. Kamuoyunda yaptığı bir saygısızlığı görmedik. Kapalı kapılar ardında bir saygısızlıktan bahsediliyor, o zaman özür de kapalı kapılar ardında olurdu. Bu yapılmaması gereken bir tavırdır. Adamı orada bitirdiler. Volkan 'Bu kulüp berbat yönetiliyor' deseydi, özrünü böyle dileyebilirdi eyvallah. Ama olup olmadığını bilmediğimiz bir kabahatin özrü böyle dilenmez"

BURAK YILMAZ'IN BEŞİKTAŞ'A TRANSFERİ
Burak Yılmaz'ın Beşiktaş'a transferiyle ilgili de konuşan Altaylı "Kızanlar, sahtekarlık yaparak kazandırdığı gerekçesiyle kızıyorlar değil mi? O zaman Galatasaray forması giyiyordu ne yapsın? Belki aynı sahtekarlığı şimdi Beşiktaş formasıyla yapacak? O zaman da kızacaklar mı? Bu kan davası, çok anlamlı değil. Taraftarlık, duygusal bir mesele, o yüzden duygusallıkla böyle bir tavır almasını ters karşılamıyorum. Beşiktaş'ta maç satmış olur, amenna. Böyle bir şey de yok ki. Burak oynamaya başlar, 3 maçta 4 gol olur, alkışlanır. Taraftarlık böyle bir şey" yorumunda bulundu. 

FATİH TERİM'İN AÇIKLAMALARI
Fatih Terim'in Instagram TV'de yaptığı açıklamaları da değerlendiren Altaylı, "Serdar'ı sakatlık hikayesi ayyuka çıktığı için anlarız da Eren'le ilgili hiçbir fikrim yok. Bunu Sayın İmparator Beye sormak lazım, o bilir ancak. Son maça kadar oynadı bu çocuk. Muhakkak bir şey vardır, benim bilmem mümkün değil. Galatasaray'da garibime giden bunlar değil, Yönetim Kurulu üyelerinin Fatih Terim karşısında bir yaprak gibi titreyip, ödlerinin patlamış vaziyette kendilerini sipere atmış olması. Fatih Terim lütfen Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı'na soyunsun. Oyumu da veririm. Mustafa Cengiz'in, Dursun Özbek'in başkan olduğu yerde Fatih Terim 15 kez başkan olur. Tecrübesi, birikimi, verdiği aldığıyla 15 kez olur. Saygıdeğer İmparator Bey, geliniz Galatasaray'a başkan ol. Git bankacıyla sen görüş, Federasyon Başkanıyla sen görüş, Yıldırım Demirören'in dediğine göre bu Mali Yapılandırma kolaylık sağlayacakmış, parası olmayan da başkan olabilecekmiş, ki Fatih Terim'in parası da var. Muhtemelen Galatasaray yönetimindeki herkesten fazla parası var. Yönetim Kurulu 'Aman hoca bize bir şey demesin' 'Aman hoca bizi taraftar önüne atmasın' Böyle bir şey olabilir mi? Çıksın aday olsun, oyumu açık atacağım. Vermezsem de şerefsizim. Gel görelim abi. O kötü bu kötü. Ünal Aysal kötüydü. Öbürü kötüydü. 'O da başkan mı, arkadaşlara verdim, yapmazlarsa oyarım' E abi... Gel, kimi istiyorsan, istersen Guardiola'yı getir İmparator olarak... Emrettin mi gelir. Yanlış mı söylüyorum?" yorumunda bulundu.

"TRANSFER KONUSUNDA FATİH TERİM HAKLI"
Terim'in 'Listeyi iki ay önce idari ve sportif işlerle ilgilenen arkadaşlara ilettim' açıklaması üzerien konuşan Altaylı şunları söyledi:

"Burada da Terim haklı. Şöyle haklı: Bugün lig tatil olalı iki hafta oldu. 20 günlük bir transfer dönemi var. Diyebilirsin ki 'Mali yapımız yeterli değil, transfer yapmayacağız' Son derece saygı duyulacak ve bana göre doğru tavırdır. Ben yönetici ya da başkan olsam böyle yaparım. Bir yandan 'Onla görüşüyoruz, bunla görüşüyoruz' gibi bir sürü laf, ortada bir şey yok! Ne zaman gelecek bunlar? Fatih de bunu ustaca attı üzerinden"

"GALATASARAY'I A'DAN Z'YE FATİH TERİM YÖNETİYOR"
Terim'in Ozan Kabak'ın geleceğiyle ilgili açıklamasını da yorumlayan Altaylı, "Fatih Terim hoca olarak bir oyuncusunun gitmesini istemeyebilir haklı olarak. Bu karar Terim'in verebileceği bir karar değil ki. Yönetim '10 milyon getiren götürebilir' diyebilir. Galatasaray'ı a'dan z'ye Terim yönetiyor. Galatasaray'da Terim'in karşısında durabilecek bir yönetim yok. Diğerleri mali işler müdürü. Başkan finans müdürü. Abdurrahim Albayrak, onun yardımcısı. Yaptıkları iyi şeyler var ama futbolun yönetimi konusunda yönetim kurulu yok. Basketbolda da yok, diğer branşlarda da yok. Demek ki başkan Fatih Terim zaten" değerlendirmesinde bulundu.

"BU KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL"
Galatasaray'a üye olma sürecinde yapılan usulsüzlükle ilgili olarak Sicil Kurulu'nun ortaya çıkardığı durumla ilgili olarak konuşan Altaylı, "Galatasaray'da bir şey oldu ve kabul edilebilir bir şey değil. Üyeliklerle ilgili bir skandal ortaya çıktı. Üyelik başvurusu yapan bazı gençlerin evrakları, bu gençleri kullanma arzusunda olan bir takım abileri tarafından ellerinden alınmış başvurular, altına da sahte imza atılmış. Titiz çalışan sicil kurulu da inceliyor diyor ki 'Hepsi aynı elden çıkmış sahte' İmzaların sahiplerinin de haberleri yok. Sicil Kurulu, vazifesini iyi yaptığı için bunu Genel Kurul'a sundu. Galatasaraylılar Derneği, bu usulsüzlüğü ortaya çıkaran Sicil Kurulu üyelerine 1 yıl ceza vermiş. Bu utanç vesikasıdır. Bu usulsüzlüğü ortaya çıkardıkları için verilen ceza açıklanır ve gerçekten verilirse, ben o dernekle çok kötü uğraşırım. Şimdi bir ceza da bana versinler!" ifadelerini kullandı.