BIST 9.079
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,51
HABER /  MEDYA

Fatih Altaylı olay yaratan ses kaydı için konuştu

Fatih Altaylı'ya ait olduğu iddia edilen ses kaydı olay oldu. Altaylı, anket sonuçlarında manipülasyon yaptığı iddialarına +1'de cevap verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Fatih Altaylı, gazete için yapılan bir ankette manipülasyon yaptığı iddiasıyla ilgili konuştu.

Ses kaydının montaj olduğunu ileri süren Altaylı, anketi aynen yayınladıklarını söyledi. Altaylı, yıllardır telefonunun dinlendiğini bildiğini; ancak bu şekilde bir montajın can sıktığını ifade etti.

Türkiye son günlerde ardarda internete düşen telefon dinlemelerini konuşuyor. Sansür iddialarının ardından bu kez de gazeteci Fatih Altaylı'nın, yasa dışı yollarla elde edildiği belirtilen telefon konuşmaları yayınlandı.

Altaylı, telefon konuşmasında bir araştırma şirketine yapılan kamuoyu anketenin sonuçlarını

SES KAYDI

Söz konusu ses kaydı Bilal Erdoğan, Fatih Altaylı ve Fatih Saraç'ın konuşmalarını içeriyor.

Konuşmalar Konsensüs Araştırma Şirketinin Habertürk için yaptığı anket üzerine. Fatih Saraç ile Altaylı arasında geçen konuşma kayda alınarak internet üzerinden servis edildi.

Fatih Altaylı BDP oylarının ankette düşük göründüğünü, MHP oylarından alınacak 3 puanın BDP oylarına yazılabileceğini söylüyor. Konuyu Bilal Erdoğan'a telefonda anlatan Fatih Saraç, Bilal Erdoğan'ın da Başbakan'a bu teklifi iletmesini istiyor.

manipüle etmekle suçlanıyor. 

"DİNLENDİĞİMİ BİLİYORUM"

+1 TV kanalında Mirgün Cabas'ın programına telefonla katılan Fatih Altaylı, kasetin montaj olduğunu iddia etti.

Konuşmanın önünün ve arkasının kesildiğini, bağlamından koparıldığını söyleyen Altaylı, yıllardır telefonlarının dinlendiğini; ancak bu şekilde montajların can sıkıcı olduğunu ifade etti.

Cabas'ın telefon kaydında "manipülasyon yapayım" ifadesinin açıkça yer aldığını söylemesi üzerine Altaylı, aynı kayıtta şirketi arayacağını söylediğini hatırlatarak, böyle bir şey yapacak olsam neden şirketi arayayım diye konuştu.

Kesinlikle böyle bir manipülasyon yapmadığını da söyleyen Altaylı, anket sonuçlarını aynen yayınladıklarını ifade etti.




İşte Altaylı'nın o ses kaydıyla ilgili canlı yayında söyledikleri;