BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Farklılıklarımız zenginliğimizdir

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Farklılıklarımız tehdit değil bizim zenginliğimizdir. Hiçbir farklılık olmasaydı dünya yaşanmaz olurdu....

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Farklılıklarımız tehdit değil bizim zenginliğimizdir. Hiçbir farklılık olmasaydı dünya yaşanmaz olurdu. Dünyayı güzelleştiren farklılıklardır. Bunları korumamız lazım" dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Konak Belediyesi ve İzmir Sivas Dernekleri Federasyonu’nun (İZSİDEF) düzenlediği "Konak’ta Renkler Buluşuyor" adlı etkinlik ve serginin açılışına katıldı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın da katıldığı törende konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Memleket baba gibidir; sevmemek de hizmet etmemek de olmaz. Sevmezseniz cennet size cehennem olur. Bir şeyi güzel kılan ona duyulan sevgidir" dedi.
Sivas kültürünün İzmir’de üç gün boyunca tanıtılmasından memnuniyet duyduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, "Bizim sevdiğimizi İzmirliler de sever. Sivas’ı İzmir’de tanıtıyoruz. 72 milleti kardeş bildik, barış içinde yaşattık. 72 millet bir ve beraber olduğumuzu, ortak noktalarımızın kat kat fazla olduğunu fark ettiğimiz an, ülkeye barış gelecektir. Farklılıklarımız tehdit değil bizim zenginliğimizdir. Hiçbir farklılık olmasaydı dünya yaşanmaz olurdu. Dünyayı güzelleştiren farklılıklardır. Bunları korumamız lazım. İnşallah bu tanıtım İzmir’de görünür, beğenilirse; Sivas’ın hepsi İzmir’e taşınır diyorum" ifadelerini kullandı.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da, bir geleneği başlattıklarına dikkat çekerek, "Bu gelenek kültürlerin kent kimliği içerisinde buluşma geleneği. Büyük sempatiyle karşılaştı. Kentlerin tanıtımı, o kentte yaşamış insanların, yani ekmek yedikleri kentle entegrasyonu değil; kültürler arası barış, sevgi, dostluk tohumları ekilmesi anlamını taşır. Özgürlük ateşinin, cumhuriyet mücadelesinin harcının konulduğu bir kent Sivas-İzmir buluşması bu nedenle önemli. Barış buluşmasının kentler buluşmasına da büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Barış süreci yaşayan bir Türkiye var" şeklinde konuştu.
İZSİDEF Başkanı Kemal Güneyli ise, Sivas’ın bir kültür şehri olduğunu, 400’ü aşkın ulusal ve uluslararası çapta ozan yetiştirdiğini belirterek, "Pir Sultan Abdallar, Aşık Veysel, Muhlis Akarsular gibi yüzlerce ozan yetiştirmiş. Yüzyıllar boyunca Anadolu coğrafyasına sevgi, barış ve hoşgörü tohumu atmış. 400 ulusal ve uluslararası ozan yetiştiren kentimizle gurur duyuyoruz. Üç gün boyunca Sivas’ın kültürünü yaşayacağız İzmir’de. Amacımız; İzmir’de yaşayan Sivaslı hemşehrilerimizin kültürlerini koruyup yaşarken, diğer yandan İzmir kültürüne adapte olmak ve toplumsal barış sağlamak" diye konuştu.
Etkinlikte Sivas Fasıl Heyeti ve Halkoyunları Ekibi gösterilerini sunarken, Türk Halk Müziği sanatçısı Dilek Bilir de Sivas yöresinden türkü söyledi.
Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, Alsancak Dominik Cadesi’nde açılan ve Sivas kültürüne ait örneklerin sunulduğu stantları gezdi. Bakan Yılmaz, hemşehrileriyle stantlarda bir süre sohbet ettikten sonra buradan ayrıldı.
(İHA)