BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.510,54
HABER /  GÜNCEL

Faili meçhulde tanık sürprizi

Tanıklara bir haller oldu. Önce 'Tükenmez kalem' ve 'Sokak lambası' Şimdi de Mehmet Nuri Binzet..

Abone ol

Albay Cemal Temizöz'ün de aralarında bulunduğu 7 sanıkla ilgili ihbar mektubu yazan tanık Mehmet Nuri Binzet ifadelerini geri çekti.

Daha önce de davanın iki gizli tanığı ifadelerini geri çekmişti.

Mehmet Nuri Binzet, eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da aralarında bulunduğu 7 sanık hakkında ihbar mektubu yazmıştı.

Sanıklardan korucubaşı ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın üvey kardeşi olan Mehmet Nuri Binzet,

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği dilekçesinde dosyada bulunan faili meçhul cinayetlere ilişkin ifadelerinin düzeltilmesini talep etti.

NEFRET DUYGUSU BESLEMİŞ

Binzet, dilekçesinde küçük yaşta kendisini okutmayıp köy korucusu yapan ailesine ve silah altına alınmasına onay verdiği için de Albay Cemal Temizöz'e karşı nefret duygusu beslediğini anlattı. Binzet, aile bireyleri ve Albay Temizöz hakkında abartılı ifadelerde bulunduğunu belirtti.

9 KERE MÜEBBET İSTENDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, sanık Albay Temizöz'ün 1993 yılında Cizre'de ''terörle mücadele ediliyor'' görüntüsü altında ''korucu, itirafçı ve uzman çavuşlardan oluşan bir grup oluşturduğu'' öne sürülmüş ve hakkında 9 kere müebbet hapis cezası istenmişti.