BIST 10.228
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.395,94
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Faik Tunay'a övgü dolu sözler!

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay CNN TÜRK ekranında yayınlanan ve Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katıldı.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay ile AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in diyalogları sosyal medyaya damgasını vurdu. Genç milletvekili Faik Tunay kısa sürede Twitter’da TT ( Trend Topic) oldu. Faik Tunay’ın yönelttiği hiçbir soruya cevap veremeyen AKP’li Metiner sosyal medyada alay konusu haline geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, ”Başbakan “muhalefet Partileri Pensilvanya”nın emrine ve hizmetine girmiştir” diyor, gerçekten böyle bir biat etme durumu var mı yok mu?” sorusuna şu cevabı verdi:

“CHP 17 Aralık öncesinde de sonrasında da tutarlı bir davranış sergilemiştir ve sergilemeye de devam edecektir. Burada tüm halkımızın tutarlılık konusunda dikkatini çekmek isterim.

1.5 yıl önce “yargı kimsenin elinde değildir ve olamaz da” diyen Bekir Bozdağ’dan sonra şimdi başbakan “yargı paralel devletin elindedir” demiştir. Bu nasıl bir tutarlılıktır?

CHP olarak biz ne cemaati ne üyelerini ya da sempatizanlarını ne göklere çıkardık ne de AKP nin yaptığı gibi yerlere çaldık. Bizim duruşumuz her zaman aynı mesafede olmuştur.

Eğer AKP biattan bahsediyorsa önce kendi geçmişine bakacak, yok eğer biz 17 Aralık’ta uyandık diyorsanız, o zaman ben de size siz 12 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz, hem de sadece Türkiye’yi değil dünyayı yönetiyoruz bizim liderimiz dünya lideri diyorsunuz demek ki 12 yıldır aslında uyumuşsunuz derim, yok eğer “biz sadece 17 Aralık ta değil öncesinde de durumun farkındaydık” diyorsanız o zaman size “neden sesinizi çıkarmadınız, acaba öküz öldü ortaklık mı bozuldu” diye sorarım.

Bunun yanında belirtmek isterim ki, ticaretin sermayesi para siyasetin sermayesi ise insandır. Biz CHP olarak bu ülkedeki bütün insanların oyuna talibiz. Bu ülkede insanlar çaresiz değildir. Bize oy vermek isteyen kim varsa oyuna elbette ki talibiz.

Buraya gelmeden önce sayın genel başkanımla da görüştüm ve buraya CHP nin temsilcisi olarak geldim. Eğer cemaat ile herhangi bir pazarlık, anlaşma ne ben ne de CHP nin herhangi bir üyesi nin yaptığına dair bir kanıt varsa derhal istifa eder bu işi bırakırım. Zinhar hiçbirimiz için böyle bir pazarlık asla söz konusu değildir.

Biz 17 Aralık meselesi bile ortada yokken komisyon kuralım bu yasa dışı dinlemeleri kaldıralım diye defalarca oylama yaptık, AKP nin oy çokluğu ile bu istek her zaman reddedildi. CHP her zaman yasa dışı dinlemelere karşı olmuştur.

17 Aralık sürecinde, polisler, savcılar, hâkimler, gazeteciler yani bir sürü insan görevden alındı, işinden atıldı. Hepsi paralel devletin adamlarıysa, bu iddiaların hepsi yalansa, hiç biri doğru değilse, neden başbakan iddialara karışan 4 tane bakanını görevden aldı da, aslanlar gibi duracaksınız bu görevde, bizim için söylenenlerin hepsi yalan demedi?

AKP diyor ki, bunların hepsi külliyen yalan bize kumpas kurulduğu için biz bunları sürdük, biz bunları görevden aldık. O zaman bunlar size kumpas kurduğu için hepsini sürdüyseniz hepsini görevden aldıysanız başbakan CHP yi dinleyerek mi bu bakanları görevden aldı, o zaman bakanlarda mı başbakana kumpas kurdu? Bakanlarda mı paralelci?

Meydanlarda başta başbakan ve tüm AKP’liler hepiniz milletvekillerinin kurulacak komisyonda değerlendirileceğini kullanıyorsunuz. Saf, temiz tertemiz Anadolu insanını kandırıyorsunuz. Komisyon kurulması nedir, siz komisyonu kuracaksınız ve siz sayıca fazla olacaksınız. Komisyonun ilk toplantısı misal veriyorum önümüzdeki hafta perşembe. Siz sayısal çoğunluğunuzun fazla olduğu bir dönemde toplanmasını sağlayacaksınız. Gündemden de uzaklaştıracaksınız.

Madem ki bakanlarınız bu kadar tertemiz, fezlekeleri neden fezlekeleri neden TBMM Genel Kurulunda okumadınız?

Hepimiz parti kimliğimizi bir kenara bırakalım, genç bir milletvekili olarak bir kere daha üzülerek gördüm ki, bu ülkenin en büyük problemi ortadoğu coğrafyasının ve hatta daha ileri giderek İslam dünyasının en büyük problemi, bu dış güçler ve komplo teorileridir. Bunlara ömrümün hiç bir döneminde itibar etmedim. Partim başarısız itibar etmedim, başarılı olduğunda da itibar etmedim.

Son dönemde özellikle sürekli şunu duyuyoruz, dış güçler ve paralel yapı. Bir muhalefet partisinin milletvekili olarak şunu bilerek söylüyorum, ben geçmişte Anavatan partisinde gençlik kolları başkanıydım. Halk, ekonomik krizler, 28 Şubat darbesi, bozulan kültürel hayat, bozulan sosyal hayat sebebiyle mevcut yönetime sizi istemiyoruz dedi ve adalet ve kalkınma partisini yeni bir umutla iktidara getirdi.

AKP hedeflerinin demokratikleşme ve AB olduğunu söyleyerek vatandaşın desteğini aldı. Çok güzel hizmetlerde yaptı, ama bugün geldiğimiz noktada AKP ne zaman sıkıştıysa, klasik Ortadoğu coğrafyasının reflekslerine sarıldı.

İtibar etmiyorum ama bir muhalefet partisi milletvekili olarak şunu söyleyebilirim, ekonomi iyiyken, siz her şeyi iyi yaparken, cemaatle aranızdan su sızmazken, libareller ve sosyal demokratlar sizi desteklerken, oyunuzu artırırken dış güçler komplo yoktu, bugün dış güçler geldi. O zaman ben size şunu sorarım, AKP den önce MHP-ANAP-DSP koalisyonu sırasında tarihin en büyük ekonomik krizi yaşandı, koalisyon çatırdadı, bir anda DSP’den 53 milletvekili istifa etti, Ahmet Necdet Sezer anayasa kitapçığını fırlattı, sayın Devlet Bahçeli restini çekti, erken genel seçime gidildi ve AKP iktidara geldi. Bu süreçte Recep Tayyip Erdoğan 6 kere ABD ye gitti. Amerika’da bir takım görüşmeler yaptı. Şimdi ben de şunu mu söyleyeyim? Dış güçlere inanayım, komploya inanayım? O zaman sizde birileriyle anlaştınız, oyun kurdunuz koalisyon iktidarını çökerttiniz, 53 tane milletvekilini bir haftada istifa ettirdiniz, genç parti diye bir parti kurdurup MHP-DYP ve ANAP ı milimle barajın altında bıraktı, siz tek başınıza iktidara geldiniz. Alın size işte dış güç, işte komplo. Bunlara itibar etmeyelim.

AKP, herşey iyi giderken Tayyip Bey dünya lideri, ama biz öyle bi medya gördük ki aslansın kaplansın dediler o zaman dış güçler yoktu o zaman komplo yoktu şimdi mi var? 17 Aralık operasyonunda dikkat ederseniz ben hiç böyle polemiklere girmedim.

İnsanlar şunu merak ediyor, twitter’dan mesajlar yağıyor. Ey Başbakan, ey bakanlar, ey akp sempatizanları, ey gönül verenler, polislerin yeri değiştirildi o zaman diyoruz ki niye değiştiriniz?, bunların paralel yapının polisleri, kabul. Hakimler ve savcıların yeri değiştirildi, bunlar paralel yapının adamları, kabul. Darbe yapmalarına mı müsade edecektik, kabul. Gazetecilerin bir kısmı görevlerinden alındı bunlarda paralel yapının gazetecileri buna da kabul. Peki siz bunların hepsini kendinizden eminsiniz, sürdünüz değiştirdiniz, çünkü paralel yapının elemanı dediniz. Şimdi ben AKP’ye oy veren her kesim vatandaşımıza sormak istiyorum. Onların vicdanına sesleniyorum. Niye sayın başbakan 17 Aralık operasyonundan sonra 4 tane bakanını görevden aldı? iddiaları ciddiye mi aldı da bunları görevden aldı? Madem ki tertemizsiniz, mademki süt gibi aksınız, bütün polisler, hakim ve savcılar, CHP paralelci MHP paralelci basın paralelci, oy yüzden bunları yaptık. Peki niye bakanları görevden aldınız? Niye aslanlar gibi bakanlarınızın arkasında duramıyorsunuz?

Dursaydınız bakanların arkasında almasaydınız görevden. Eğer diyeceksiniz soruşturmanın selameti açısından, vatandaşa millete saygımızdan ötürü bunları görevden aldık, e demek ki siz iddiaları ciddiye alıyorsunuz. E siz alınca güzelde biz alınca mı kötü?

101c661f430831d9_640x918.jpg 

2.20140328085245.jpg 

3.20140328085330.jpg 

518f686203a5450b_640x918.jpg