BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.428,18
GÜNCEL

Eylemin böylesi! 'Biz kızlar istersek her şeyi yaparız' diyorlar...

Flormar'ın Gebze'deki fabrikasında onlarca kadın, sendikalı oldukları ya da fabrikadaki sendika örgütlenmesinin başını çeken ve işten çıkarılan arkadaşlarına alkışla destek verdikleri için işten çıkarıldıkları ya da istifaya zorlandıkları iddiasıyla eylem yapıyor.

Son iki haftadır, kadın makyaj ve bakım ürünleri markası Flormar'ın Gebze'deki fabrikasında grev var... Onlarca kadın, sendikalı oldukları ya da fabrikadaki sendika örgütlenmesinin başını çeken ve işten çıkarılan arkadaşlarına alkışla destek verdikleri için işten çıkarıldıkları ya da istifaya zorlandıkları iddiasıyla eylem yapıyor.

Flormar'da işten çıkarılmalar ya da istifalar sürerken, işçilere destek de büyüyor. Sendikalar ve sivil toplum kuruluşları da zaman zaman destek amaçlı eylemi ziyaret ediyor. Hep birlikte halaylar çekiliyor, şarkılar ve türküler söyleniyor.

Flormar işçileri özellikle kadınlardan sosyal medya üzerinden destek görüyor. Markanın "Biz kızlar istersek her şeyi, ama her şeyi yaparız" sloganı hatırlatılıyor. Flormar çalışanları da mücadele etmeye kararlı. 11 yıl sonra işten çıkarılan Fatma Atılgan, "Biz haklarımızı istiyoruz. Sonuna kadar da çabalayacağız" diyor.

Sitene Ekle
Etiketler