BIST 10.082
DOLAR 32,26
EURO 34,86
ALTIN 2.430,73
HABER /  DÜNYA

Eylem olaysız sona erdi

Eskişehir’de Gezi Parkı ve devamında çıkan olaylarda hayatını kaybedenleri anmak için düzenlenen miting olaysız sona erdi. <br/>Trafiğe kapa...

Abone ol

Eskişehir’de Gezi Parkı ve devamında çıkan olaylarda hayatını kaybedenleri anmak için düzenlenen miting olaysız sona erdi.
Trafiğe kapattıkları Üniversite Caddesi’nde toplanan grup, cadde üzerindeki bir alışveriş merkezinin önüne kurdukları sahnede miting yaptı. Gezi Parkı ve devamındaki olaylarda hayatını kaybedenler lehine sloganlar atan grup, Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne ilişkin yaptığı açıklamalarla tepkileri üzerine toplayan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı da istifaya çağırdı. Grup Abdal’ın solisti Burcu Sarak, seslendiği şarkı ve türkülerle katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Mitingde Sarak tarafından seslendiren ‘Uyan Alim’ adlı parça hep bir ağızdan söylendi.

’’YAŞANAN ACILAR ARTIK ARTMASIN’’
Mini konseri sonunda açıklamalarda bulunan Burcu Sarak, “Ben Gezi sürecinin tamamında yer alan biri olarak çok kayba, çok yaralıya, çok şiddete tanık oldum. Yaşanan acıların artık artmaması gerektiği için, yaşanan acılara dur demek için hep beraber olmamız gerektiğine ve bu mücadelenin süreklilik arz etmesi gerektiğine, çoğalarak devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Bunun için hem kendim, hem grubum adına nerede bulunmak gerekiyorsa, ne yapmak gerekiyorsa elimden geleni yapacağımdan şüpheniz olmasın. Bugün bunun için buradayım. Hep beraber olmaya, direne direne kazanmaya baş koyalım istiyorum” diye konuştu.
Grup çeşitli sloganlar attıktan sonra caddeyi trafiğe açarak, olaysız şekilde dağıldı.
(İHA)