BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.429,48
HABER /  GÜNCEL

Eylem hazırlığındaki terörist İstanbul'da yakalandı

Terör örgütü PKK'nın kırsal yapılanmasına katılarak sobotaj ve suikast eğitimi alan ve bir süredir İstanbul'da yaşayan kadın Kadıköy'de yakalandı.

Abone ol

İSTANBUL Kadıköy'de düzenlenen operasyonla gözaltına alınarak cezaevine gönderilen 32 yaşındaki Hatice S.'nin İstanbul'a geldikten sonra hiçbir örgüt faaliyetine katılmadığı belirlendi. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre Hatice S.'nin eylem için talimat beklediği değerlendiriliyor.

Edinilen bilgiye göre İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK üyesi bir kadının örgütün kırsal yapılanmasında sabotaj ve suikast eğitimi aldıktan sonra bir süredir İstanbul'da yaşadığını belirledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrulusunda 26 Ocak Pazar günü Kadıköy'de düzenlenen operasyonda 32 yaşında Hatice S. gözaltına alındı. Hatice S.'nin 2015-2016 yıllarında terör örgütü PKK'nın kırsal yapılanmasına katıldığı ve bu dönemde sabotaj ve suikast eğitimi aldığı, ardından da İstanbul'da yaşamaya başladığı belirlendi.

EYLEM İÇİN TALİMAT BEKLİYORMUŞ

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre İstanbul'a geldikten sonra hiçbir örgüt faaliyetine katılmadığı belirlenen Hatice S.'nin eylem için talimat beklediği değerlendiriliyor. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Hatice S. sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.